Afbeelding

Woudenbergs Pollepel-doorgeef-recept

WOUDENBERG De vorige maand is aan Sandra van Rossum gevraagd de 'pollepel' over te nemen en een nieuw maandrecept in te sturen voor alle lezers van LetOp Woudenberg.

De bedoeling is dat diegene die wordt verzocht bij te dragen een recept, wat deze persoon heel lekker vindt en waarbij een mooi verhaal en/of foto geplaatst kan worden, toestuurt naar de redactie.

Daarna geeft deze persoon de pollepel weer door aan iemand waar of waarmee je wel eens lekker gegeten hebt en die ook wel een “pollepel recept” wil doorgeven.

Hier dan het recept van Sandra:

Het is al een oud recept (40 jaar ?) voor een eenvoudig, maar heel lekker voorgerechtje. Tijdens mijn eerste baan werd ik uitgenodigd om bij mijn baas en zijn vrouw te komen eten. Aangezien ik niet van kaas houd, voelde ik mij wel wat ongelukkig met dit voorgerecht. Maar ook voor niet-kaasliefhebbers is dit echt een aanrader.

Ingrediënten voor 4 personen

* 4 sneetjes wit casinobrood (zonder korstjes)
* klein beetje boter
* plakjes ham
* een prei, in dunne ringetjes gesneden
* stukje brie, in plakjes gesneden
* bakje sellerysalade
* verse peterselie

Bereidingswijze

Besmeer de sneetjes brood dun met boter. Leg op ieder sneetje één of twee plakje ham, daarna de preiringetjes en bedek deze helemaal met de plakjes brie. Zet de sneetjes in de oven onder de grill tot de brie lekker is gesmolten en een beetje is verkleurd. Serveer dit op een bordje, schepje sellerysalade ernaast, die je garneert met de peterselie.

Eet smakelijk allemaal, Sandra!

De pollepel geef ik door aan Kees Timmermans, een vriend die ook heel erg van koken én lekker eten houdt! Ik weet zeker dat hij ons een heerlijk recept gaat voorschotelen.

Hartelijk dank Sandra, je recept is inderdaad heel lekker en een heerlijk voorafje. Kees succes en wij zien je recept graag tegemoet!

Het recept graag mailen voor 19 december naar: Pollepel.recept@gmail.nl