Brandje blussen kost 1000 euro

WOUDENBERG Het zal je maar gebeuren dat je auto door vuurwerk in de brand staat. Blij dat onze brandweermannen en -vrouwen dan klaar staan en te hulp schieten. Maar wat kost dat nu eigenlijk?

De kosten voor de brandweerkorpsen in de regio worden door de aangesloten gemeenten betaald. Naast de vaste kosten voor de mensen die in dienst zijn, worden de totale kosten ook bepaald door het aantal keren dat de brandweer ingezet moet worden.

Navraag bij commandant Rene Mulder leert dat een brandje zoals zaterdagavond al gauw 1000 euro kost. Kosten die wij als gemeenschap met elkaar betalen.

En zo kan het zijn dat deze actie niet alleen emotioneel leed veroorzaakt bij het echtpaar dat nu zonder auto zit, maar ook iedereen in Woudenberg financieel raakt. De politie roept op om toch vooral overlast te blijven melden. Het is onmogelijk voor hen om overal tegelijk te zijn, maar dat wil niet zeggen dat er niets gedaan wordt met de meldingen. Deze worden wel degelijk in kaart gebracht.

Laten we hopen dat de daders dit lezen en zich melden bij de politie. Om de fout, die ze gemaakt hebben, recht te zetten.