Expositie 'Textiel in beweging',

WOUDENBERG Gezamenlijke expositie van Corrie Smit-Ruitenberg en Nelleke Wentzel.

De bijzondere expositie 'Textiel in beweging' in de Woudenbergse Galerie de Kunstberg wordt verlengd tot en met 15 januari 2021. Het werk van de dames is totaal verschillend en laat zien wat mogelijk is met textiel. Textiel biedt voor beide kunstenaars een vorm om zich te uiten: dat wat hen bezig houdt vertalen zij in textiel. Dit levert een spannend geheel op, mede door de contrasterende benadering van het materiaal.

Corrie Smit-Ruitenberg werkt in Art Quilts. Voor haar pensionering maakte zij al jaren op traditionele wijze quilts.

Zij kreeg echter steeds meer last van haar handen en na haar pensionering is zij overgegaan op de naaimachine. Per toeval kwam zij in aanraking met de textielkunstenares Marjon Hoftijzer uit Harderwijk en heeft zij sindsdien landelijke bekendheid verworven met haar Art Quilts. De laatste jaren heeft zij veel werken gemaakt rond de ziekte en het overlijden van haar man Marcel. De afwisseling tussen vreugde en verdriet is het verhaal, dat zij wil delen.

Nelleke Wentzel experimenteert vaak in driedimensionale vormen met verschillende materialen. Al van jongs af aan is Nelleke bezig met textiel.


Ruim dertig jaar geleden sloot zij zich aan bij de landelijke textielgroep "Het veel-zijdeg collectief". Nelleke werkt graag net even anders en met verschillende materialen dan dat je van een textielkunstenaar zou verwachten. Experimenteren met textiel, wol en tyvek zijn een uitdaging.

Beide kunstenaars werken de laatste jaren samen. Het elkaar stimuleren en feedback geven en het samen leren van nieuwe technieken, werkt voor hen erg stimulerend. En zorgt voor een dynamiek, die zeker te ontdekken is bij de Galerie de Kunstberg. De expositie is op werkdagen te bezoeken van 9.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 12.30 uur.