Afbeelding
foto: Pixabay

Modelbouwvereniging in oprichting

In samenspraak met de Senioren Welzijn Organisatie Woudenberg, Tineke Smallenbroek (welzijnsmedewerker) en de Stichting Oud Woudenberg is Cornelis van Vugt bezig om een modelbouwvereniging op te richten.

Doelstelling van deze vereniging zal in de eerste plaats het tegengaan van eenzaamheid bij ouderen zijn. Daarnaast zal gezelligheid, samenwerking of invulling individuele creatieve vaardigheden het meer materiële doel zijn.

Samen een goed doordacht plan realiseren zal de hoofdbezigheid zijn, uiteraard in een zo gezellig en ontspannen mogelijke sfeer.

Het gaat te ver om nu al de plannen uiteen te zetten. De bedoeling is wel dat alle modelbouw activiteiten (zoals modelspoorbaan, -vliegtuigen, -schepen, -auto’s al of niet op afstand bestuurbaar) de kans krijgen om in verenigingsverband te ontwikkelen en uitgevoerd te worden.

Van belang is om eerst de draagkracht in de gemeente Woudenberg te peilen. Daarvoor is een aanmeldingsformulier ontwikkeld. Dit formulier is te verkrijgen bij Cornelis van Vugt en op te vragen via mail cvanvugt709@gmail.com. Via mail krijgt u dan het aanmeldformulier toegezonden.

Diegenen die geen mail hebben of er niet mee overweg kunnen, kunnen het formulier telefonisch op vragen bij Cornelis van Vugt, tel. 06-11411684.

De vereniging daadwerkelijk oprichten zal pas kunnen plaatsvinden als er voldoende aspirant leden zich aanmelden. Uit deze aspirant leden zullen mensen gevraagd worden om kandidaat te zijn om zitting te nemen in het Algemeen Bestuur. Aangezien een vereniging officieel oprichten alleen kan plaatsvinden met minimaal drie (bestuurs)leden

zal de oprichting plaatsvinden als deze personen gevonden zijn. Vandaar dat op het aanmeldformulier gevraagd wordt naar de bestuurlijke ervaring en specifieke kennis en vaardigheden op deelgebieden als financiën, PR activiteiten, ICT e.d.

Daarnaast zal er een geschikte locatie moeten worden gevonden. Er zijn al een paar suggesties maar Cornelis houdt zich aanbevolen als er Woudenbergers zijn die hier behulpzaam bij kunnen zijn. Hetzelfde geldt voor potentiële sponsors. Voor het oprichten van een vereniging incl. PR en ICT e.d. is geld nodig. Er zijn genoeg ideeën, maar nog geen financiële middelen. Tenslotte wordt gezocht naar een ervaren ICT-er die een interactieve website kan opzetten.

Als voorlopige naam heeft Cornelis gekozen voor “Modelbouwvereniging Klein Woudenberg”.

Woudenbergers (eenzamen, alleenstaanden, gehuwden, creatief of niet, onroerend goed eigenaren en sponsors), meld u aan !!

De volledig ingevulde aanmeldingsformulieren kunt u inleveren op onderstaande adressen:

J. van der Mijl, Ekris 2, 3931 PW Woudenberg en C. van Vugt, Esdoornlaan 10, 3931 ZC Woudenberg