Jan Ligthartschool start Voedselbosje

WOUDENBERG Vorige week is op het schoolplein van de Jan Ligthartschool het Voedselbosje geopend. Samen met wethouder Pieter de Kruif werd de opening verricht door kinderburgemeester Nienke.

Het voedselbosje is een initiatief van stichting duurzaam Woudenberg samen met de school. Het is 30m2 groot en er staan ruim 20 verschillende soorten bomen, struiken, kruiden en bodembedekkers is die deels of helemaal eetbaar zijn. Er is bijvoorbeeld amandel, citroenmelisse en een dropplant.

Zo kunnen de kinderen leren waar voedsel vandaan komt en hoe het groeit. Voordat de leerlingen gingen planten kregen ze eerst les over de soorten in het bosje. De Jan Ligthartschool neemt deel aan het traject "De gezonde school” met als thema voeding. Zo kunnen de kinderen zich bewust worden van gezonde voeding maar kan er ook aandacht besteed worden aan het proces vooraf.

En wat produceren en consumeren voor invloed heeft op de kwaliteit van de natuur. Dit aspect van duurzaamheid zal ook de komende jaren een belangrijk onderdeel uitmaken van het onderwijs op de Jan Ligthartschool. Ook de gemeente Woudenberg vindt het belangrijk om aandacht te besteden aan lokaal voedsel, gezond voedsel en lekker voedsel.

Ook is biodiversiteit een belangrijk thema. Dit komt allemaal mooi samen in het Voedselbosje.