Afbeelding

Winterfair online

Woudenberg – Op zaterdag 21 november is de online Winterfair gehouden. Zo kon er toch een mooi bedrag opgehaald worden voor de 3 doelen waarvoor de Winterfair zich al een aantal jaren inzet namens de Hervormde Dorpskerk.

Elk jaar vindt eind november de Winterfair plaats vanuit de Hervormde Gemeente van Woudenberg. Andere jaren is het een gezellige markt, waar van alles te koop is voor de goede doelen. Maar ook een stukje ontmoeting met elkaar als gemeente is een belangrijk onderdeel van deze dag. Dit jaar moest er vanwege het coronavirus een andere oplossing bedacht worden, en daar is de Winterfaircommissie goed in geslaagd.

In de weken voor de dag van de Winterfair is er een bestellijst op de website van de kerk en in het kerkblad geplaatst, waar iedereen zijn bestelling op kon invullen, en dit door geven. Op de lijst stonden veel verschillende producten zoals fruit, stroopwafels, paling, kaas en eieren, maar ook toiletpapier en friet, enz. Zo was er voor iedereen wel wat bij. Veel van deze producten werden gesponsord of voor een lage inkoopprijs geleverd. Daarnaast zijn er bedrijven die deze actie gesponsord hebben. In de week voorafgaand aan de Winterfair werd de betaling geregeld en ontvingen de mensen een bestelnummer en het tijdvak waarop de bestelling opgehaald mocht worden.
Tijdens het ophalen was er voldoende ruimte om afstand te kunnen houden.

Doelen

De opbrengst van de Winterfair is voor een 3-tal goede doelen. Als eerste voor een project in Amsterdam, voor de missionaire gemeente Hebron. Deze gemeente heeft te maken met veel sociale en economische problemen, die door corona alleen maar zijn toegenomen. Een ander doel is in Thailand waar Thomas en Cobi Roest werkzaam zijn namens de GZB. De eerste jaren dat zij in Thailand woonden waren ze vooral bezig met het leren van de taal. Het Thais is een klanktaal, wat betekent dat een zelfde woord op een hogere toon iets anders betekent dan dat je het lager uitspreekt. Inmiddels zijn zij daar nu al een paar jaar aan het werk met name onder studenten in het noordoosten van Thailand. Tot slot was er een deel van de opbrengst bestemd voor het project Kom en Zie in Moldavië, een dagcentrum voor gehandicapte kinderen en jongeren. In dit dagcentrum ontvangen deze kinderen onderwijs en de zorg die ze nodig hebben.

Verder heeft de Winterfaircommissie een online dienstenboekje uitgebracht, waarin mensen diensten kunnen vragen of aanbieden. Dit dienstenboekje ziet er dit jaar anders uit dan de jaren hiervoor. Konden de mensen vorig jaar nog bij elkaar komen om met elkaar te eten voor het goede doel, werd er dit jaar wel gekookt, maar kon de maaltijd worden afgehaald. Er zijn mensen die aanbieden een taart of pannenkoeken te bakken, jam of advocaat te maken, zo zijn er weer veel mensen creatief geweest zodat de goede doelen toch gesteund kunnen worden. Het dienstenboekje gaat nog even door, maar tot nu toe is de opbrengst € 5500,00. Een mooi bedrag om deze doelen te steunen. De Winterfaircommissie kijkt terug op een mooie actie, maar geeft toch de voorkeur aan de gezelligheid van de Winterfair zoals ze die voorgaande jaren altijd georganiseerd hebben.

Afbeelding