Te gast bij Prins Petfoods
Te gast bij Prins Petfoods

Strong Woman On Top 10 jaar, maar viert haar jubileum volgend jaar

Woudenberg Al 10 jaar is SWOT actief in onze regio. In een gesprek met Adriëtte, Ester en Hanneke, die samen deel uitmaken van het bestuur, vertellen zij mij hun ervaringen. Hoe zij tijdens hun bijeenkomsten van elkaar kunnen leren, in elkaar investeren en elkaars netwerken aanbevelen.

Ontstaan SWOT

Tijdens de oprichting van SWOT (Strong Women On Top) in 2010, was het de Rabobank die deze vrouwen bij elkaar gebracht heeft om hun netwerken te versterken. Omdat de Rabobank Woudenberg/Lunteren een samenwerkingsverband hebben, bestaat SWOT voornamelijk uit vrouwen die met hun bedrijf in deze regio werkzaam zijn, maar vrouwen uit de brede regio van Midden Nederland kunnen zich aansluiten bij SWOT.

Wat doet SWOT

De dames die aangesloten zijn bij SWOT, komen 6 keer per jaar bij elkaar. De groep bestaat op dit moment uit ongeveer 25 leden, die werkzaam zijn binnen veel verschillende branches. SWOT is bedoeld om in elkaar te investeren, kennis te delen, maar ook problemen te signaleren en met elkaar te bespreken.

In januari starten ze het jaar met de jaarvergadering, waarin er geëvalueerd wordt en de nieuwe plannen voor het komende jaar worden gepresenteerd.

Goede ideeën opdoen voor je eigen bedrijf

Meestal staan er jaarlijks een paar bedrijfsbezoeken bij één van de leden op het programma. Het is leuk om te zien hoe het bedrijf van iemand anders er uit ziet, op welke manier er gewerkt wordt. Zo kan je de goede ideeën soms ook meenemen naar het bedrijf waar je zelf werkzaam bent. Er wordt ook weleens een inloopavond georganiseerd, waarin de dames zichzelf en hun bedrijf presenteren. Zo weet je goed waar andere bedrijven sterk in zijn, dan kan je deze ook weer aanbevelen binnen je eigen netwerken.

Met elkaar eten is ook een belangrijk onderdeel van SWOT, juist dan kunnen er goede gesprekken gevoerd worden waar je binnen je bedrijf je voordeel mee kunt doen.

Coronatijd

In deze coronatijd, nu het wat lastiger is om elkaar te ontmoeten, vinden de ontmoetingen veelal online plaats. In de afgelopen week hebben de dames online contact gehad, door met elkaar een Pub quiz te spelen, waarbij de versnaperingen niet ontbraken, want die werden thuis bezorgd.

Dit jaar vierde SWOT hun 10 jarig jubileum, helaas is dit door de coronacrisis nog niet gevierd. Ze zijn al wel volop plannen aan het maken om dit in het voorjaar met elkaar te gaan vieren, door er met elkaar op uit te trekken. Op deze manieren kan je binnen SWOT kennis delen en jezelf verrijken.

Voor wie is SWOT?

Binnen de SWOT is er ruimte voor vrouwen met een groot bedrijf maar ook met een klein bedrijf, of vrouwen die als ZZP’er werkzaam zijn. Vrouwelijke ondernemers, wonend of werkend in Midden Nederland, met een eigen bedrijf, directie voerend of beleidsbepalend kunnen lid worden van SWOT. Aspirant leden zijn van harte welkom op één van de bijeenkomsten om vrijblijvend kennis te maken en de sfeer te proeven. Ben je zelf ondernemer en benieuwd naar SWOT, kijk dan op de website: www.strongwomenontop.nl

Culinaire kookstudio Cobie de Kruijf
Praten over ondernemen in Corona tijd