Afbeelding

Bèta Huiswerkinstituut

WOUDENBERG - Sinds kort is in Woudenberg een nieuwe service beschikbaar: huiswerkbegeleiding.

In het pand aan de Voorstraat 22, waar voorheen boekhandel van Lunteren en later de Kaasknabbel gevestigd waren, heeft Kasper Boers zijn 'Bèta Instituut Huiswerkbegeleiding' gevestigd.

'Bèta' verwijst naar zijn eigen interessegebied: de bèta vakken. Kasper: "Als docent op een middelbare school merkte ik dat er in deze coronatijd veel leerlingen moeite hebben met de veranderde structuur van het onderwijs.

Er wordt online les gegeven en er moet veel werk zelfstandig thuis gedaan worden.

Niet elke leerling kan dat. Zij lopen achterstanden op. Extra steun bij het huiswerk maken kan hen helpen het toch te redden. Ik vind dit een uitdaging en ben daarom mijn instituut voor huiswerkbegeleiding gestart.

Daar kunnen leerlingen uit de hele regio onder leiding van gekwalificeerde docenten in een rustige sfeer hun huiswerk maken en de opdrachten die ze op school krijgen leren plannen en af krijgen.

Ik bied persoonlijke begeleiding bij alle vakken en alle niveaus maar vooral het leren plannen van de hoeveelheid huiswerk die gedaan moet worden krijgt veel aandacht.

Voor leerlingen is het een prettig idee als ze zonder achterstanden of problemen aan hun toetsweken kunnen beginnen.

Er zijn 16 afzonderlijke huiswerkplekken ingericht volgens de geldende coronamaatregelen."

Natuurlijk zijn er in de plaatsen waar de middelbare scholen gevestigd zijn ook instituten voor huiswerkbegeleiding maar een instituut in de eigen woonplaats heeft voordelen.

"Na een lange dag op school fietsen leerlingen vanaf hun school laat in


de middag door het schemerdonker naar huis. Als ze na de schooldag ook een huiswerkinstituut bezocht hebben fietsen ze zelfs in het donker.

Dat is voor leerlingen en hun ouders geen prettig idee en kan zelfs onveilig zijn. Dit instituut is op een paar minuten fietsen van huis.


Vooral met de donkere wintermaanden in het vooruitzicht is dat wel zo prettig. Bij thuiskomst hebben ze dan hun huiswerk al helemaal of bijna af."

Wie belangstelling heeft of eerst meer wil weten kan contact zoeken met:

Kasper Boers
033-785 28 00
www.beta-instituut.nl

Afbeelding