Dierenambulance

Woudenberg Als u een dood dier langs de kant van de weg ziet, meld dit bij de dierenambulance.

De dierenambulance Woudenberg en omstreken is te bereiken via nummer 0654928928. Het aanraken van dode dieren is nooit een goed idee. Maar vooral nu er bij een aantal pluimveebedrijven in Nederland vogelgriep is vastgesteld, wordt aangeraden extra voorzichtig te zijn met dode vogels en ander gevogelte en dit over te laten aan de mensen van de dierenambulance.


Ruziënde buurmannen uit Woudenberg sluiten vrede over verbouwing onder druk van de rechter

WOUDENBERG – Twee buurmannen uit Woudenberg sloten vrijdag vrede in de rechtbank in Utrecht. Na een urenlange zitting zetten de buren, onder stevige druk van de rechter, hun handtekeningen onder een lijst met afspraken waaraan ze zich de komende maanden zullen houden bij hun woning aan de Voorstraat in Woudenberg. Door deze afspraken kan een verbouwing voor de Kerstdagen van dit jaar worden afgerond.

Buurman Rademaker was naar de rechter gestapt. Hij is bezig met een grote verbouwing. Voor het metselen van een muur, moet hij op het terrein van zijn buurman. Die buurman wil geen toegang geven tot het terrein. Maar volgens het zogenaamde ladderrecht moet de buurman toestemming geven voor dit soort kleine werkzaamheden, betoogde de advocate van Rademaker. Zijn materiaal gaat kapot als het niet snel gebruikt kan worden, voegde zij daaraan toe

Buurman De Kruif had zelf ook een rechtszaak aangespannen. Hij zei dat hij alle vertrouwen heeft verloren dat zijn buurman dit werk netjes gaat uitvoeren. Hij eiste alvast een voorschot op de schade die zou kunnen ontstaan. Hij voerde aan dat zijn buurman totaal niet communiceert. Er zit nu een raam binnen twee meter van de erfgrens. Hij eiste dat dit raam ondoorzichtig wordt gemaakt en wordt dichtgeschroefd. Dat staat ook in de vergunning die door de gemeente is verleend.

Rademaker beloofde in de rechtbank dat hij dit raam ondoorzichtig zal maken en zal dichtschroeven. Zijn buurman gaf toestemming voor het metselwerk. De rechter stelde een lijst op met punten waaraan de buurmannen zich moeten houden. Ze zetten allebei hun handtekening onder die lijst. Als een van hen zich daar niet aan houdt, kan de ander direct met dit document naar de rechter stappen. Over eventuele schade moeten ze na de verbouwing nog een keer in gesprek met hun advocaten erbij.