Weerman Dick Scheer
Weerman Dick Scheer

Het weer van Dick Scheer

Rustig herfstweer met normale temperaturen

WOUDENBERG De eerste helft van deze maand zit er op.

De zon scheen 55 uur en de gemiddelde temperatuur liep op naar boven de 10 graden. Dit is hoger dan we normaal gewend zijn in november. De regenhoeveelheid bleef beperkt tot 20 mm en dat is voor de natuur veel te weinig.

Deze week begon met lagedrukgebieden bij ons dicht in de buurt, maar in de 2de weekhelft komt er een hogedrukgebied te liggen boven de Azoren; dit gaat er voor zorgen dat het iets kouder wordt zowel ’s nachts als overdag. Vandaag bleef het droog en zagen we gedurig de zon schijnen.

De temperatuur liep op naar 15 graden. Donderdag trekken nog enkele fronten vanuit Engeland over de Noordzee naar ons toe. Die geven ons een paar millimeter regen.

Na de fronten komt het kwik niet hoger uit dan 11-12 graden. Vrijdag en zaterdag kan er ook nog iets regen vallen, maar meest van tijd wordt het weerbeeld bepaalt door een afwisseling van wolken en zon. De maximumtemperatuur komt uit op 8-9 graden en daarbij staat een matige wind.

De wind komt dan afwisselend uit zuidelijke- of westelijke richting. De verwachtingen voor de langere termijn zijn nog steeds: (licht) herfstachtig.

We zien steeds een afwisseling van wolken en zon, maar er is elke dag wel kans op wat regen. De middagtemperaturen zweven elke dag rond de 10 graden en de nachten verlopen vorstvrij.

Tot Weer Dick Scheer.

 weerstation Woudenberg