Corette Vos (l.) en Anja Prinsen (r.)
Corette Vos (l.) en Anja Prinsen (r.) / foto: de Kleine Schans

Laagdrempelige wijze van samenwerken voor extra ondersteuning

Woudenberg - Sinds vorig jaar is er naast de vaste gezichten van juf of meester een nieuw vast gezicht op alle basisscholen in Woudenberg: Corette Vos en Anja Prinsen, beiden lid van het Sociaal Team van de Kleine Schans.

Corette en Anja: “We willen zo vroeg mogelijk met ouders in contact komen. Want hoe langer mensen blijven lopen met vragen of kleine problemen, hoe lastiger het vaak wordt. Dat speelt bij schoolse vragen, zoals reken- of taalvaardigheid, waar een leerkracht of IB-er extra ondersteuning kan bieden. Maar hetzelfde geldt ook bij opvoedvragen, of sociale, emotionele of gedragsproblemen. Het hoeft dus ook niet per se te gaan over opvoeden. Ook vragen over persoonlijke problemen, problemen in de relationele sfeer of vragen op het gebied van financiën kunnen gesteld worden.”

Voor de coronaperiode was er op iedere basisschool in Woudenberg maandelijks een inloopspreekuur. Het is helaas nog niet mogelijk om weer van start te gaan met een fysiek inloopspreekuur. Daarvoor in de plaats is er op alle scholen maandelijks een telefonisch spreekuur. Corette en Anja zijn op de bekende spreekuren direct telefonisch bereikbaar.

Daarnaast kunnen ouders natuurlijk elke ochtend terecht op de Kleine Schans (bij de balie of telefonisch via 085 0669 700). Ook kan er via de leerkracht en/of Intern Begeleider een afspraak gemaakt worden met Anja of Corette. Zij zullen in nauwe samenwerking met school kijken naar de beste oplossing voor uw kind en kunnen ook wat begeleiding thuis geven, zodat ouders weer verder kunnen met het advies dat ze ontvangen. Door een vast gezicht op een school te zijn, hopen we dat ouders én leerkrachten gemakkelijker hun vragen stellen.”

IB’er Carolien Scholtus van Kindcentrum Juliana is enthousiast over de samenwerking. “Door een goede samenwerking tussen school, ouders en Sociaal Team kun je meer bereiken. Wanneer de aanpak thuis en op school hetzelfde is voor een kind geeft dat veel duidelijkheid en rust.”