Afbeelding
foto: LetOp

Tegenslag renovatie Nico Bergsteijnweg

WOUDENBERG – Alle geuite wensen en ingediende plannen voor de renovatie van de Nico Bergsteijnweg kunnen waarschijnlijk niet uitgevoerd worden. De gemeente Woudenberg vroeg voor dit project een subsidie aan bij de provincie Utrecht, die echter niet werd toegekend. De renovatie staat voor volgend jaar op de rol.

Wethouder Vlam vertelde het teleurstellende nieuws tijdens de gemeenteraadsvergadering. Ze gaat op zoek naar landelijke subsidies om het project toch in de geplande vorm te kunnen uitvoeren.

Het is echter de vraag of en wanneer het geld toegezegd en uitgekeerd zal worden.

Voor de collegepartijen is de aanleg van een veilige fietsroute van oost naar west een belangrijk punt. De renovatie van de Nico Bergsteijnweg is een gewichtig onderdeel van dat plan, omdat het daar vaak erg druk is.

Het was de bedoeling dat de renovatie begin van dit jaar van start zou gaan. Maar door de pandemie zijn de werkzaamheden uitgesteld.

Het staat nu voor de tweede helft van volgend jaar gepland en dat is dus veel later dan oorspronkelijk de bedoeling was.

In de commissievergadering is in september uitvoerig over de veilige fietsroute gesproken. De gemeenteraadsleden vonden het erg belangrijk dat de buurtbewoners bij de planvorming betrokken worden.

Zij wonen in de buurt en weten dus als ervaringsdeskundigen exact wat er in hun buurt speelt.

Wethouder Vlam gaf toen aan dat het niet efficiënt was een officiële inspraakprocedure te starten. Ze vertelde toen wel dat met name de inwoners van de Nico Bergsteijnweg hun stem lieten horen en duidelijk aangaven wat hun wensen waren.

Om die aanpassingen te kunnen bekostigen, rekende de wethouder op een bijdrage van de provincie. Nu is duidelijk geworden dat die er niet zal komen.

Voor de rest van de veilige fietsroute van Oost naar West kan misschien dit jaar de schop de grond in. Wethouder Vlam dacht dat dit moest lukken, bijvoorbeeld op de Kennedylaan.

De rotonde Kennedylaan/Nico Bergsteijnweg zal in 2024 waarschijnlijk worden gerenoveerd.

De rotonde ligt aan een provinciale weg. De gemeente heeft dus geen zeggenschap over de inrichting van die plek, maar hoeft ook niet te betalen voor de renovatie.