Burgemeester Cnossen blij met benoeming kinderburgemeester

Burgemeester Titia Cnossen is blij met de benoeming van Nienke als kinderburgemeester. Ze zegt: “Door het aanstellen van een kinderburgemeester kunnen we kinderen meer betrekken bij het werk van de gemeente, de politiek en de lokale democratie. Door goed te luisteren naar andere kinderen en ogen en oren open te houden op school en bij de sportvereniging, kan de kinderburgemeester onderwerpen die kinderen belangrijk vinden voor Woudenberg bij de gemeente onder de aandacht brengen”.

Cnossen vindt het belangrijk dat de kinderburgemeester een brug kan slaan tussen jong en oud. “De jeugd is tenslotte de toekomst en mijn ervaring is dat Nienke veel goede ideeën heeft voor Woudenberg”. De kinderburgemeester zal Cnossen bij verschillende activiteiten ondersteunen het komende jaar. Zoals de intocht van Sinterklaas of bij de lintjesregen op koningsdag.

“Hoewel we nog niet weten of dergelijke activiteiten op korte termijn weer mogelijk zijn, vinden we daar vast een weg in met elkaar”. De burgemeester geeft aan dat het daarom dit jaar wel een bijzonder jaar is om kinderburgemeester te zijn.
Desalniettemin kijkt ze erg uit naar de samenwerking met Nienke. “Ik heb er zin om samen te werken en natuurlijk hoort een echte installatie tijdens de gemeenteraadsvergadering er helemaal bij”.

Afgelopen donderdag was dat moment dan daar. In de tijdelijke raadzaal droeg Tim Hagemann het stokje over aan Nienke en werd Nienke officieel benoemd tot kinderburgemeester van Woudenberg.