1. Oeverwal/Hoevelaar
1. Oeverwal/Hoevelaar

Woningbouwprojecten vorderen gestaag

WOUIDENBERG De dakpannen en zonnepanelen zijn gelegd op de eerste paar blokken van project Oeverwal, onderdeel van de wijk Hoevelaar bij de Zegheweg (foto 1). De eigenaren van de eerste huizen krijgen, als alles mee zit, begin februari 2021 de sleutel.

Van de oude bibliotheek bij het Kon. Julianaplein is niet veel meer over (foto 2) Hier komt een nieuw appartementencomplex met 30 huurappartementen en ondergrondse garages.

Het gebouw van eierhandel van Raai aan de Stationsweg is helemaal gesloopt (foto 3). Men is bezig met het opruimen van het puin. Daarna kan begonnen worden met het bouwrijp maken van het terrein voor plan Klein Huigenbosch, een hofje met 12 koopwoningen.

Het adres van deze huizen wordt Cootje van Raaihof.

De laatste gebouwen aan de Nijverheidsweg zijn verdwenen (foto 4). Ook hier is men druk met het opruimen. Daarna kan er gestart worden met de bouw van huizen van de 2e fase van project "de Nijverheyd", een onderdeel van de wijk het Groene Woud.

De bouw van appartementencomplex Wittesteyn, in het voormalig Inbo-gebouw op de hoek van de Kennedylaan, wordt weer hervat (foto 5). De bouwstop is opgeheven en er is een nieuwe aannemer. Er komen 36 twee- en driekamer huurappartementen. Het adres wordt Ridderhof. De appartementen worden waarschijnlijk in het voorjaar van 2021 opgeleverd.

2. oude bibliotheek
3. Stationsweg
4. Nijverheidsweg
5. Wittesteyn