Afbeelding
foto: Pexels, Andrea Piacquadio

Steunpunt Mantelzorg: persoonlijk contact en een luisterend oor

Zorgt u langdurig en intensief voor een naaste die ziek is en zorg nodig heeft? En valt de zorg u of jou soms zwaar? Als mantelzorger kun je tegen allerlei knelpunten aanlopen. Misschien weet u zich geen raad met alle regelingen en formulieren waar u mee te maken krijgt. Of heeft u niemand om uw zorgen mee te delen. Of is er nauwelijks tijd om te ontspannen. Met deze en tal van andere zaken kunt u terecht bij het Steunpunt Mantelzorg.

Het Steunpunt Mantelzorg biedt praktische en emotionele steun om de zorg vol te kunnen houden en overbelasting te voorkomen. We zijn er voor alle mantelzorgers – jong en oud - in de gemeente Woudenberg en mantelzorgers die zorgen voor iemand in de gemeente Woudenberg. Het steunpunt is ook schakel tussen formele en informele zorg en geeft informatie en advies aan professionals, organisaties, netwerkpartners.
Welzijnswerker Tineke Smallenbroek: "We weten hoe intensief het kan zijn om als mantelzorger te zorgen voor je naaste. Vaak wordt dit als vanzelfsprekend gezien, maar denken mensen niet of te weinig aan zichzelf. Om te kunnen ontladen, nieuwe energie op te doen en te ontspannen. Wij denken hier graag in mee. We horen dan ook graag van de mantelzorgers zelf waar behoefte aan is en wat we voor hen kunnen betekenen. In de toekomst willen we met regelmaat ontmoetingsmomenten organiseren voor en met mantelzorgers.”

In het Steunpunt Mantelzorg werken Team Welzijn en Jiska Roosendaal van Jeugd-Punt nauw samen om er ook voor jonge mantelzorgers te zijn. De impact op het leven van de jongere kan heel groot zijn. Van nooit vrienden mee naar huis kunnen of durven nemen tot veel minder tijd hebben voor leuke activiteiten. Ook is het soms confronterend om bij vrienden thuis te zien hoe anders het kan zijn zonder zorgtaken. Deze jongeren hebben vaak een groot verantwoordelijkheidsgevoel en cijferen zichzelf weg. Zij willen bijvoorbeeld niet klagen en zeggen: ‘Alles gaat goed', want hun ouders hebben het al zo zwaar. Maar soms missen zij zelf aandacht en zorg.

Voor alle mantelzorgers zijn we dagelijks telefonisch bereikbaar via 085-0669700 en via steunpuntmantelzorg@dekleinschans.nl
We bieden graag een luisterend oor of geven u informatie, advies en praktische ondersteuning.
Als u zich via hierboven genoemd e-mailadres als mantelzorger inschrijft, ontvangt u automatisch uitnodigingen voor activiteiten en relevante informatie.