Afbeelding
foto: Pexels

Hoe zorg je er als ouder voor dat je kind luistert en meewerkt?

Woudenberg - In de basis wil elk kind graag meewerken, lief gevonden worden en luisteren. Ze willen het, maar het lukt niet altijd. Soms zit hun hoofd vol, zitten ze niet lekker in hun vel en worden ze dwars. Als ouders is het soms best moeilijk om rustig te blijven en kalm te reageren.

Op 22 oktober jl. vond de webinar ‘En nu is het genoeg!' plaats over grenzen stellen en afspraken maken met je kinderen. Er waren maar liefst 600 aanmeldingen vanuit allerlei gemeenten. Iedereen had de mogelijkheid om via de chat vragen te stellen aan de sprekers Elsbeth Teeling (schrijfster) en Tischa Neve (kinderpsycholoog en opvoedkundige) en hier werd volop gebruik van gemaakt. In de webinar kwamen veel verschillende tips naar voren: Beschrijf wat het positieve effect is van wat een kind doet; Roep niet van een afstand naar je kind als je iets van hem of haar wilt, maar loop er naartoe en maak eerst verbinding. Leg ook uit waarom iets moet, want zodra kinderen dit begrijpen, zijn ze geneigd sneller te luisteren.
Dit webinar was de eerste in een reeks van drie. De tweede webinar, met als titel ‘Hoe houden we het onderling gezellig?' is gepland op 9 november van 20:30 - 22:00 uur. In dit webinar worden vragen beantwoord als: Hoe ga je om met ruzies tussen je kinderen? Grijp je in of laat je het gaan? Hoe leer je je kinderen zelf ruzies op te lossen? Hoe voorkom je een machtsstrijd tussen kinderen? Hoe creëer je voorwaarden voor een goede onderlinge band en zo min mogelijk strijd? Hoe zorg je ervoor dat je zelf kalm blijft in het heetst van de strijd?
De derde webinar, met als titel ‘Help, ik ontplof!' is gepland op 24 november van 20:00 - 21:30 uur. Dit is een webinar vol met heldere, praktische uitleg en tips welke je gelijk kunt toepassen in de praktijk. Wat is de functie van emoties? Waar komen die heftige emoties bij jou en je kind vandaan? Hoe hou je het behapbaar en verminder je ontploffen? Hoe kun je goed reageren op heftig gedrag of heftige emoties van je kind? De sprekers van het tweede en derde webinar zijn ook Elsbeth Teeling en Tischa Neeve.

Wilt u zich opgeven voor de tweede en derde webinar? Mail dan naar: welzijn@dekleineschans.nl