Daphne aan het werk in haar praktijk
Daphne aan het werk in haar praktijk / foto: Daphne Massage

Sportmassage is meer dan alleen ontspanning

WOUDENBERG Veel mensen denken bij massage alleen aan ontspanning maar sportmassage is meer dan alleen ontspanning.

Sportmassage is bedoeld om bij te dragen aan het verbeteren van de lichamelijke conditie en/of eventuele lichamelijke pijnen weg te nemen.

Pijn door het werken aan de keukentafel?

'Bij Daphne' heeft de afgelopen paar maanden veel mensen mogen behandelen die door het thuiswerken aan de keukentafel met een andere houding dan voorheen en misschien een minder ergonomische werkplek klachten kregen.

Daphne vertelt met enthousiasme dat zij het juist super leuk vindt als mensen met deze klachten bij haar komen voor een massage omdat zij dan ook mee kan denken hoe deze klachten in de toekomst kunnen worden verminderd of zelfs kunnen worden voorkomen.

De inzet van sportmassage is dan ook echt niet alleen voor sporters. Het is voor iedereen geschikt mits er geen contra-indicaties zijn.

Massage zorgt voor de nodige ontspanning en het loslaten van zorgen

Sinds twee jaar heeft Daphne een praktijk in sportmassage en sinds 1 november 2019 heeft zij haar eigen praktijk aan huis waar iedereen terecht kan voor behandelingen bij lichamelijke klachten en pijnen.

Daphne spreekt echt met passie over haar vak. Ze vertelt over de verschillende klanten die bij haar in de praktijk komen en wat zij voor deze klanten betekenen kan.

Dat genieten belangrijk is, zijn we ons allemaal bewust en dat een massage daar aan kan bijdragen zal ook geen verrassing zijn. Maar waar de meeste mensen zich (niet) meer bewust van zijn is, dat zij voortdurend gespannen zijn. En dat deze spanning lichamelijke klachten kan veroorzaken is vaak het laatste waaraan gedacht wordt. Zo kan massage door de diepe ontspanning die er teweeg wordt gebracht ook zorgen dat de zorgen even losgelaten kunnen worden en heeft dus niet alleen effect op het fysieke van het lichaam maar maakt ook zeker dat er mentaal meer energie ontstaat.

Naast dat Daphne sportmassages, hoofdmassages en ontspanningsmassages geeft, geeft zij ook cursussen om ouders te leren hun baby te masseren wat een positieve invloed heeft op de band tussen ouder en kind. Het helpt de lichaamstaal van de baby te leren kennen maar heeft ook veel effect op de ontwikkeling van de baby.

Daarbij kan het goed werken voor baby’s die onrustig zijn, last hebben van buikkrampjes of lastiger slapen.

En niet alleen baby’s helpt Daphne! In samenwerking met Aan De Hand Kinder coaching heeft zij een workshop opgezet van vier bijeenkomsten waardoor kinderen zichzelf beter kunnen leren kennen: wie ze zijn en wat ze kunnen, hun gevoelens, grenzen en vooral ook hun kwaliteiten.

In iedere bijeenkomst wordt er weer aandacht besteed aan een ander onderwerp bijvoorbeeld over jezelf zijn, leren dat je goed bent zoals je bent en het leren aangeven van grenzen en het respecteren daarvan bij anderen in hun omgeving.

De workshop wordt in een groepje kinderen gegeven tussen de 7 en 12 jaar en is gevuld met spellen, creatieve opdrachten en vol beweging!

'Bij Daphne' is een massage praktijk voor jong en oud en vooral een praktijk waar het doel is om iedereen een behandeling op maat te geven en zo goed mogelijk te kunnen voldoen aan de persoonlijke wensen.

Voor meer informatie: Massagepraktijk BijDaphne, telefoonnummer 06-13942075