Afbeelding

Landelijke pinstoring treft ook Albert Heijn Woudenberg

Woudenberg Alle winkels van Albert Heijn, Etos en Gall & Gall hebben vrijdag te maken gehad met een landelijke pinstoring. Ook de klanten bij de Albert Heijn in Woudenberg konden in de ochtend geen gebruik maken van de pinkassa’s.

De pinstoring zorgde voor een lange rij bij de kassa’s. Aangezien er van de vijf kassa’s maar drie gebruikt konden worden om te betalen met contant geld, ontstond er veel oponthoud.

Ook de ingebouwde weegschalen voor fruit en groente lieten het afweten. Deze prijzen konden alleen maar via de kassa van de klantenservice berekend worden.

Contant betalen

Buiten werden de mensen al ingelicht, dat betalen met de pinpas niet mogelijk was. Gelukkig beschikt de locatie Woudenberg over een pinautomaat, zodat klanten eerst hier contant geld konden pinnen, alvorens de boodschappen te doen.

Coronatijd

Volgens een caissière was het een vervelende situatie, aangezien veel mensen in de Coronatijd niet meer met contant geld betalen en dus geen contant geld op zak hebben.

Desalniettemin bleef de sfeer rustig en accepteerden de klanten dat de wachttijd langer was dan normaal.

De caissière gaf aan dat het werken met contant geld en het praatje over de situatie met de klanten ook zorgde voor mooie contactmomenten en een persoonlijk woordje met mensen.
Om zoveel mogelijk coronaproof te werken, werden de klanten verzocht om het geld op het betaalplankje te leggen en het niet rechtstreeks te overhandigen aan de caissière.

Oorzaak niet bekend

Net na het middaguur was de storing verholpen.

Wat de oorzaak is geweest van de netwerkstoring was op moment van schrijven nog niet bekend, maar het lijkt erop dat de storing het gevolg was van een probleem met het KPN-netwerk.