In de stromende regen
In de stromende regen / foto: redactie

1e helft veldseizoen

KV Woudenberg pakt uit zoals gepland


KORFBAL

Het veldseizoen zit erop

Na het spelen van zes van de geplande acht wedstrijden zit de eerste helft van het veldseizoen erop. Tijd om de balans op te maken.

Vooraf was er weinig bekend over de tegenstanders in deze poule. De inschatting was dat vooral Elburg en Sparta lastige tegenstanders zouden gaan worden. De doelstelling van Woudenberg: meedoen in de bovenste regionen en, waar mogelijk, promotie afdwingen.

De eerste wedstrijd, zaterdag 5 september thuis tegen Elburg, werd in winst omgezet en het publiek zag een fris en gretig team spelen.

Daarna volgde de uitwedstrijd tegen Sparta. Een wedstrijd waar Woudenberg boven zichzelf uitsteeg en een visitekaartje voor het korfbal afgaf.

Ook DWS maakte, de week erop, geen schijn van kans bij hun bezoek aan sportpark de Grift. Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen.

Toch gaat het mis in wedstrijd nummer vier. Exakwa uit Lelystad kwam op bezoek. Het zou een pijnlijke wedstrijd worden waarin Woudenberg totaal niet thuis gaf.

En Exakwa deed wat Woudenberg had moeten doen. Gevolg: een desastreuze nederlaag. Ondertussen had outsider Regio'72 de eerste vier wedstrijden in winst weten om te zetten en daarmee de koppositie gepakt. En wedstrijd vijf stond voor een bezoek aan deze club uit Vaassen. De nederlaag bleek echter niets achter te hebben gelaten in de hoofden van de spelers, want er werd een prima wedstrijd op de mat gelegd. En de punten werden mee naar Woudenberg genomen. Met een gedeelde koppositie op de ranglijst als gevolg.

De laatste wedstrijd tegen Rood-Wit liet een veerkrachtig Woudenberg zien. Met een mooie overwinning als gevolg. En omdat Exakwa ook Regio'72 wist te verrassen, staat Woudenberg na 6 wedstrijden alleen bovenaan.

Coach Wessel Hengeveld is tevreden over zijn team.

Korfballen in corona tijd is mogelijk

Op dit moment wordt er op maandag en woensdag in groepjes van 3 getraind. Waarbij uiteraard de anderhalve meter afstand in acht genomen wordt. Hierdoor houden de spelers zoveel mogelijk bal gevoel. De persoonlijke conditie wordt op peil gehouden door individuele trainingsschema's.

Afbeelding