Van vragen wordt je wijs: 'Vragenderwijs'

WOUDENBERG In deze rubriek willen wij antwoorden vinden op vragen die leven bij de lezers van LetOp Woudenberg over de historie.

Op een andere wijze willen we terugkijken op de rijke historie van Woudenberg.

We bedoelen hiermee korte vragen die betrekking hebben op de geschiedenis van Woudenberg. Het mogen allerlei vragen zijn, echter niet over bestuur en politiek.

Op deze vragen zal de redactie dan een antwoord proberen te geven. Dit doen we kort en zonder uitgebreide verhandelingen. Per keer zal een vraag in een volgende uitgave van de krant worden beantwoord.

Te denken valt aan vragen zoals: "Waar komt de naam De Poort vandaan", "Wie van Van Beek in de oorlogsperiode" of "Waarom heet ons dorp Woudenberg". Vragen die leven onder de lezers en waarop een wat oudere Woudenberger, die als kind hier reeds rondstapte, de redactie helpt met het vinden van de antwoorden op deze lokale vragen. Omdat wij niet alles weten kan het antwoord op de gestelde vraag ook zijn: "geen antwoord", maar we doen er alles aan om het juiste antwoord te vinden.

Stuur uw vraag naar de redactie: redactie@letopwoudenberg.nl en wellicht zult u uw antwoord teruglezen in een van de komende uitgave van LetOp Woudenberg.