Afbeelding

Oproep aan de gemeenteraad van Woudenberg

WOUDENBERG Beste Moniek, Michel, Marco, Henk-Jan, Elli, Jhony, Jan, Irene, Bert, Wim, Jan, Peter, Karin, Henry en Henk.

Wanneer ik de nieuwsberichten van de afgelopen weken volg, vallen mij 2 dingen op: ruzie en bezuinigingen.

Om met het laatste te beginnen. Ik denk dat elke inwoner van Woudenberg begrijpt dat er bezuinigd moet worden. Er zijn domweg teveel kosten en ook corona raakt ons allemaal.

Tel daar bij op dat in december pas duidelijk wordt hoeveel het rijk gaat bijdragen en er ontstaat een lastige situatie.

Wij, elke inwoner van ons mooie dorp, hebben U gekozen om onze gemeente te leiden. Ook in deze situatie.

Maar de afgelopen week lees ik alleen maar dat er ruzie gemaakt wordt, soms zelfs op een bedenkelijk niveau. En daar gaat het in mijn ogen mis. Ik denk namens velen van ons te spreken als ik zeg behoefte te hebben aan eensgezindheid met daarbij een duidelijke richting.

Ik persoonlijk hecht momenteel niet zoveel waarde aan de politieke kleur. Wel zou ik graag zien dat alle expertise ingezet wordt om door deze crisis heen te komen.

En wanneer elk raadslid even zijn kleurtje vergeet en het beste voor Woudenberg en haar inwoners najaagt, zal de boodschap niet minder negatief uitvallen, maar kunnen we wel gezamenlijk de schouders eronder zetten.

Woudenberg is (nagenoeg) failliet!

En wie failliet is, komt onder curatele te staan. En wanneer dit gebeurt, beslissen we zelf niets meer. Dan doet het er niet meer toe waar je voor staat als partij of hoe groot je bent als partij. Dus als we nu niets doen, bepaalt straks een ander wat er in ons mooie dorp gebeurt.

Zaak dus om snel de rijen te sluiten en ons als inwoners duidelijkheid te verschaffen hoe de situatie ervoor staat en wat er moet gebeuren om het tij te keren. Ik wil hierbij de dringende oproep doen aan u allen om een paar besloten vergaderingen te gaan beleggen.

En volgens mij moet dit zonder ruzie kunnen plaatsvinden, als elk individu het uiteindelijke belang bovenaan zet: samen tot een oplossing komen!

Heilige huisjes even opzij zetten, plan van aanpak bepalen en ons inwoners een duidelijke richting geven voor de komende tijd.

Ik hoop dat wij nog steeds op jullie kunnen rekenen, juist nu!

Namens iedere inwoner van Woudenberg wens ik jullie veel sterkte toe!