Derde plek voor van der Haar
Derde plek voor van der Haar

Podiumplek voor Lars van der Haar in zware cross Beringen

Veldrijden Afgelopen zaterdag, 17 oktober, wist Lars van der Haar bij de Ethias Cross in Beringen een mooie podiumplaats te halen. Op de mijnterril in Beringen liet de renner van Telenet Baloise Lions zien in goede vorm te zijn en de race af te kunnen sluiten met een knappe derde plek.

Op het gruis van de steenkoolmijnen, werden er 10 rondes gereden. Hierbij moesten in totaal 900 hoogtemeters worden overwonnen.

De veldrijders hadden de keuze van de banden aangepast aan het scherpe gruis om de kans op lek rijden te verminderen.

Een goede start

Met een goede start ging Lars als 4e het veld in. Daan Soete nam in de eerste ronde de koppositie. Op de mijnterril voelde Soete zich met zijn ervaring als mountainbiker goed in zijn sas. De Kempenaar schoot enthousiast uit de startblokken en bepaalde in de eerste ronde het tempo. Samen met Toon Aerts, Eli Iserbyt en titelverdediger Quinten Hermans vormden zij de kopgroep.

Vanaf het begin van de cross laat Van der Haar zien in vorm te zijn en kan hij aansluiten bij de voorste rijders.

Spannende strijd tussen Iserbyt en van der Haar

Strijd om 2e en 3e podiumplek

In de 3e ronde verliest Daan Soete de aansluiting bij de koprijders Aerts en Iserbyt en zet Lars de achtervolging in op de twee voorste veldrijders.

In de 5e ronde lukt het Van de Haar om weg te rijden bij Vanthourenhout en krijgt hij Iserbyt, die in tweede positie rijdt, in het vizier.

De strijd om een podiumplek voor een 2e of 3e plek is in volle gang. Even lijkt het dat Van der Haar voor de tweede plek kan gaan en voorbij Iserbyt komt. Een spannende strijd tussen deze twee rijders typeert deze ronde.

Iserbyt weet echter zijn tweede positie te behouden voor Van der Haar.

Ploeggenoot Aerts wint de cross met een voorsprong van 24 seconde op Iserbyt en met 35 seconden op van der Haar.


Tevreden met derde plek

Lars van der Haar gaf aan heel tevreden te zijn met de 3e plek: “Ik ben blij met mijn plek op het podium. Dit was een parcours met veel klimmen en dan weet ik dat het erin zit! Als het dan ook nog lukt, is dat heel mooi.”

Afbeelding