SWO Internetcafé Woudenberg verhuist

WOUDENBERG Vanaf 20 oktober dit jaar verhuist het SWO Internetcafé Woudenberg van MFC de Schans naar de huiskamer van het Cultuurhuis, Dorpsstraat 40.

Dit internetcafé begon in 2012 na een herstart tevens als leercentrum SeniorWeb met een wekelijks inloopspreekuur op dinsdagmiddag en korte trainingen in het gebruik van computers en smartphones. Vooral het gebruik van tablets nam in die jaren hierna een enorme vlucht. Waar nodig is ondersteuning aan huis verleend.

Het wekelijkse inloopspreekuur op dinsdagmiddag (13.00 tot 14.00 uur) wordt vanaf 20 oktober in het Cultuurhuis weer opgestart. Aansluitend blijft er de mogelijkheid bestaan afspraken te maken over individuele begeleiding en het oplossen van problemen later op de middag. Per uur wordt een onkostenvergoeding (€ 3,50) gevraagd, zodat ook het huren van extra ruimte bekostigd kan worden.

Met het oog op de beperkingen die de corona epidemie oplegt en om de dienstverlening in goede banen te leiden, wordt dringend gevraagd een bezoek aan het SWO internetcafé Woudenberg in het Cultuurhuis vooraf aan te kondigen door een mailbericht te sturen naar: swow.internetcafe@gmail.com


Bladkorven

Woudenberg De bladeren beginnen weer te vallen en daarom plaatst de gemeente deze week op diverse locaties in het dorp weer bladkorven.

In de bladkorf kunt u bladeren van de gemeentelijke bomen kwijt. De korven worden wekelijks nagekeken en indien nodig, direct geleegd. De korven zijn alleen bedoeld voor blad. Takken en ander soort afval is niet toegestaan


3FM Serious Request: The Lifeline komt in Woudenberg

Woudenberg Tijdens 3FM Serious Request: The Lifeline 2020 lopen 3 dj-teams door Nederland om geld in te zamelen voor het Rode Kruis dat medische hulpverleners ontlast en verspreiding van corona tegengaat.

Ze starten in Roermond op 18 december en eindigen in Zwolle op kerstavond (24 december). De estafette-wandeltocht is corona-proef en komt ook in Woudenberg. Tijdens de 17e etappe wordt gewandeld van Wijk bij Duurstede naar Woudenberg en de 18e etappe loopt van Woudenberg via Scherpenzeel, Renswoude en Walderveen naar Barneveld. Er zijn dit jaar, vanwege de corona-maatregelen, geen publieke checkpoints. Ook is nog niet bekend of je mee kunt lopen met de dj’s. Meer informatie over dit evenement is terug te vinden op www.npo3fm.nl/seriousrequest