Autobedrijf te Grotenhuis
Autobedrijf te Grotenhuis

Een vaste waarde in Woudenberg

Door: Baart Koster

Autobedrijf Te Grotenhuis is een echte dorpsdealer die bovendien van alle markten én merken thuis is. Het bedrijf heeft dan ook een flinke loyale klantenkring en mag een vaste waarde in Woudenberg heten.

Jeroen te Grotenhuis, de derde generatie aan het stuur van het familiebedrijf, is blij met het jubileum maar even blij met zijn klanten. Daarin schuilt dan ook een belangrijke verklaring voor het succes. Want als full service dealer zijn veel van de klanten die hij bedient óók van de derde generatie. Zij waarderen de aandacht die er voor hen is en het brede palet aan diensten dat aangeboden wordt. Die klantentrouw geeft het begrip ‘familiebedrijf’ dan ook een extra inhoud.

Het succes werd letterlijk vanaf de grond opgebouwd. “Naast het huis van mijn opa, de oprichter van het bedrijf, lag een smeerput. Hij repareerde alles wat bewoog, van naaimachines tot aandrijvingsmotoren voor de landbouw. Daarna dealde hij een aantal jaren het Duitse automerk Borgward, om vervolgens in 1962 Fiat dealer te worden.”

Alle merken in onderhoud

De ontwikkelingen stonden nooit stil en naast de verkoop en het onderhoud van Fiat, Jeep en Alfa, heeft Jeroen ook allerlei andere merken en zelfs oldtimers in onderhoud. Daarnaast specialiseerden zijn monteurs zich in het onderhoud van campers. “Wist je dat tachtig procent van alle campers in Europa op een Fiat-onderstel staan? Zeker in deze groeimarkt doen we daar dan ook steeds meer in.” Naast particulieren lopen ook ondernemers bij hem binnen, want verkoop en onderhoud van bedrijfswagens is ook een belangrijke poot van Autobedrijf Te Grotenhuis. Ondanks dat zijn bedrijf van alle markten thuis is, is de in- en verkoop vooral ‘Italiaans gericht’, zoals Jeroen dat noemt. Dus op Fiat, Alfa en Jeep. Daarbij is ook veel oog voor duurzame modellen, zoals hybrides en bijvoorbeeld de nieuwe volledig elektrische Ducato Electric.

Persoonlijke aandacht

Jeroen spreekt met warmte over zijn team van in totaal vijftien medewerkers en de extra stap in service die zij als team graag zetten. "Toen in maart corona uitbrak, startten we direct met een haal- en brengservice. Daarmee waren we een van de eerste automotive bedrijven in Nederland.” Waarmee direct duidelijk wordt waarom Autobedrijf Te Grotenhuis ook een vaste waarde zal blijven. "Wij zijn een echt dorpsbedrijf, onze medewerkers komen veelal uit de directe omgeving, onze klant is geen nummer en we denken altijd in oplossingen.”