Foto: studio-saranne
Foto: studio-saranne

Studio Saranne, Interieurontwerp en Realisatie

Woudenberg Thuis zijn is nooit zo belangrijk geweest. Waar we voorheen de gezelligheid opzochten bij elkaar, in een restaurant of in de kroeg , zijn we nu aangewezen op onze eigen stek. Nu de donkere wintermaanden voor de deur staan en het weer buiten begint om te slaan is het verlangen naar een warm en knus huis groter dan ooit. Tijd om extra warmte en geborgenheid in het interieur te creëren. Interieurontwerpster Saranne geeft tips.



Ga voor warme tinten

Of je de herfst make-over van je huis nu groots aan wilt pakken of juist klein, de algemene regel is; ga voor warme tinten. Een nieuwe kleur op de muur is een makkelijke manier om je interieur een boost te geven. Ga voor diepe tinten, deze geven geborgenheid en warmte. Donkere kleuren maken de ruimte optisch kleiner waardoor het automatisch knusser aan voelt. Denk aan donker groen, oud roze of een terra tint. Wanneer deze kleuren een vergrijsde ondertoon hebben blijven ze rustig voor het oog.

Mix in materialen

Maak om sfeer te creëren gebruik van veel verschillende materialen. Warme aaibare materialen als velours, vilt en wol in combinatie met zacht leer doen het goed. De herfst leent zich uitstekend voor wat zwaardere materialen. Vervang de luchtige in betweens door wat dikkere gordijnen in een middelmatig donkere kleur en je huis heeft direct een compleet andere uitstraling.

Sfeerverlichting

Sfeerverlichting is een belangrijk element binnen het interieur. Een goed verlichtingsplan is niet alleen handig en functioneel. Mooie sfeerlampen zoals tafellampen, hanglampen, wandlampen of vloerlampen kunnen het interieur net dat duwtje in de rug geven om een gezellige sfeer te maken.

Ook kunnen kaarsen niet ontbreken. Waxinelicht houders en kandelaren in donkere of goud tinten geven meteen een chic en warm najaar effect.

Schaf een vloerkleed aan

Nooit meer last van koude voeten wanneer je kiest voor een zacht vloerkleed. Naast dat dit heerlijk warm is, ziet het er ook nog eens hartstikke gezellig uit! Ga voor een hoogpolig exemplaar en je interieur voelt direct warmer aan.

Kussens en plaids

Het toepassen van kussens in warme tinten is een makkelijke manier om direct een nieuwe sfeer aan te brengen in huis. Ga niet alleen voor effen kussens maar varieer in patroon, kleur en formaat. Kies eerst een kleur die je mooi vindt en zoek daar en patroon bij waar diezelfde kleur in zit. Zo ontstaat er eenheid maar is het alles behalve saai.

De warmte voel je niet alleen door materialen en kleuren maar ook door het daadwerkelijk lekker warm te hebben. Een grof gebreid plaid is een mooie toevoeging voor het interieur deze herfst.

DIY – haal de natuur naar binnen!

Tijdens een zonnige herfstwandeling is het heerlijk om opzoek te gaan naar items voor je interieur. Zoek bijvoorbeeld mooie herfstbladeren bij elkaar, laat ze drogen en stop ze in een lijst. Een lange herfsttak staat prachtig in een grote vaas. Ook zijn droogbloemen en pampas takken nog helemaal on-trend dit najaar. Zet een droogboeket in een glazen stolp of lijst bloemen in om de muur aan te kleden.

Over Studio Saranne | Interieurontwerp en Realisatie

Gaat u nieuw bouwen, verbouwen of bent u uitgekeken op uw bestaande interieur? Heeft u behoefte aan interieuradvies of kleuradvies, iemand die met u meedenkt over de indeling? Saranne zet woonwensen en interieur ideeën om in een interieur waarin u zich thuis voelt, of dat nu door grote verbouwingen of kleine kleuraccenten is.

www.studio-saranne.nl
Social media @studio-saranne

Foto: Saranne