Meiden leren de leukste versie van zichzelf te worden

Woudenberg - Na het succes van het eerste seizoen Girls Talk, gaat op vrijdagmiddag 30 oktober weer een nieuwe groep van start. Meiden van 12 t/m 17 jaar kunnen naar een gratis meidentraining die hen sterker en weerbaarder maakt. Girls Talk brengt meiden, die tegen dezelfde dingen aanlopen, bij elkaar. Door gesprek, leuke activiteiten en uitdagende oefeningen leren de meiden meer over zichzelf, van anderen en gaan ze nog sterker weer op pad. De acht wekelijkse bijeenkomsten zijn van 15.30-17.00 uur in een ruimte in de Camp en de negende keer zal nog een afsluiting zijn met elkaar.

Dit seizoen draaien Jiska Roosendaal van Jeugd-Punt en Gerdine Vos van de Kleine Schans de groep en ze zien ernaar uit de meiden te ontmoeten in de komende tijd. De onderwerpen van de middagen komen uit de methode You!nG die JeugdPunt gebruikt. Onderwerpen kunnen zijn: zelfbeeld, sociale omgeving, talentontwikkeling, maatschappij, relaties. Deze enthousiaste jongerenwerkers zitten echter niet vast aan deze thema’s; er wordt gekeken naar wat de meiden aangeven als leerdoelen en die zijn leidraad voor hoe zij de thema’s gaan invullen.

Jiska: “De kracht van de methode You!nG is dat het uitgaat van de leefomgeving van de jongere zelf. Wij gaan meer uit van het nu, niet over ‘wat er zou kunnen gebeuren en wat je dan zou kunnen doen’. Met dat laatste kunnen jongeren niet uit de voeten, omdat ze nog niet vooruit kunnen denken. Dus wij pakken een situatie uit hun leven nu, bijvoorbeeld iets dat vandaag is gebeurd en sluiten zo bij hen aan.” In de training nemen Jiska en Gerdine ook zichzelf mee. Jiska is een enthousiasmeerder, een beetje gek en houdt van creativiteit. Ze is gek op ananassjoelen. Wat dat is, dat moet je haar zelf maar eens vragen. Voor Gerdine is het belangrijk om te kijken naar elke deelneemster welke kracht er al in haar zit en vind het leuk dat ook te laten ontdekken, zodat zij de leukste versie van zichzelf worden.
Jiska en Gerdine verwachten op basis van hun ervaringen dat de meiden vooral elkaar gaan vinden en lol hebben met elkaar. Er zijn zoveel jonge vrouwen die tegen hetzelfde probleem aanlopen, terwijl ze denken dat ze de enige zijn. Door de training zullen ze elkaar gaan steunen en van elkaar leren.

Jiska: “We zien altijd een transformatie plaatsvinden van een verlegen of mondige puber die schoorvoetend binnenkomt naar iemand die na een paar ontmoetingen niet meer weg wil als de tijd om is.

Tijdens de ontmoetingen zullen de coronamaatregelen natuurlijk gevolgd worden. In goed overleg met de gemeente is toestemming gegeven om activiteiten te organiseren, want jongeren onder de 18 hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden, alleen tussen de leiding en de jongeren moet de afstand er wel zijn.

Denk je dat deze training iets is voor jou is of ken je meiden die het leuk zouden vinden? Laat het ons dan weten via JM@jeugd-punt.nl