Speelveld blijft

WOUDENBERG - De speeltuin en het trapveld komen 'vooralsnog' niet voor in bouwplannen in die buurt. Dat antwoordde wethouder Pieter de Kruif op vragen van Jan Bessembinders, gemeenteraadslid van het CDA, tijdens de commissievergadering van 6 oktober.

Bessembinders vertelde dat ouders en kinderen bang waren dat de speelvoorzieningen zouden verdwijnen. De kinderen spelen daar leuk. Dat laten we zo,' aldus De Kruif.

Geld huurwoningen

WOUDENBERG - De gemeente Woudenberg onderzoekt of ze extra geld van de provincie kan voor de bouw van sociale huurwoningen.

Jan Mulder, gemeenteraadslid van de SGP, wees op die mogelijkheid tijdens de commissievergadering van 6 oktober. 'Dit is een goede kans voor de gemeente Woudenberg,' vond Mulder. 'Wij zullen zeker onze vinger opsteken,' antwoordde wethouder Vlam.

Bedrijventerrein

WOUDENBERG - Voor de BSW is snelheid het belangrijkste bij de ontwikkeling van een plan voor de bedrijventerreinen.

Dat vertelde wethouder Vlam tijdens de commissievergadering. Woudenberg heeft de komende 10 jaar 10 hectare grond nodig voor bedrijventerreinen. In de hele regio mag er 22 hectare ontwikkeld worden. De gemeenteraad is bang dat het kleine Woudenberg het afgelegd tegen grotere gemeenten als er niet een concreet plan komt. De BSW deelt die angst en dringt aan op snelheid.