Afbeelding
Foto: Agnes IJmker

Rylan, Zet ‘m op Kameleon

Naam:

Rylan

Leeftijd:

10 jaar

Groep:

7

School:

Olijfboom

Lievelingsboek

“Zet ‘m op Kameleon” van Fred Diks

Waarom is dit jouw lievelingsboek?

Ik vind het een spannend boek, dat vind ik leuk. Ik heb al heel veel boeken van de Kameleon gelezen en ze zijn allemaal spannend. Ik vind het ook leuk dat Hielke en Sietse vaak de redders zijn. En ze hebben een stoere boot!

Kan je in het kort vertellen waar het over gaat?

Dit boek gaat natuurlijk over de tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer. Zij willen hun vriend Piebe, die in zijn eentje op een eiland woont, helpen om water te halen bij de boer. Ze maken een waterput voor hem. Hielke en Sietse willen ook een kruidenier helpen bij het inrichten van zijn winkel, maar dan blijkt dat die kruidenier levensmiddelen steelt en een dief is. Hielke en Sietse ontmaskeren de kruidenier en zij zijn de helden. Ze organiseren tot slot een groot eilandfeest bij Piebe op het eiland waar veel kinderen mogen komen. Ik zou zelf wel voor 1 dag Hielke of Sietse willen zijn en een eigen boot willen hebben. Het boek heeft geen plaatjes, dat heb ik niet nodig. Ik maak in mijn hoofd een eigen plaatje of filmpje van het verhaal.

Waarom lees jij graag?

Ik vind spannende verhalen leuk om te lezen, daar wordt ik blij van. Thuis pak ik altijd een boek voor het slapen. Dan lees ik en daarna ga ik er heerlijk over dromen. 's Middags op school pak ik vaak een Donald Duck. Stripverhalen vind ik heel leuk omdat ze grappig zijn. Kleine verhaaltjes lezen makkelijk.

Wat vind jij van de Kinderboekenweek

In de ochtend gaan we altijd lezen in de klas, dat is stillezen. Je mag uit de kast je eigen boek kiezen. Ik vind het fijn om een boek te mogen kiezen dat ik leuk vind. We hebben nog niet echt boeken over de geschiedenis gelezen,
maar dat komt misschien nog.

Hoe kunnen kinderen die niet van lezen houden weer plezier in lezen krijgen denk jij?

Als je niet zo van lezen houdt,
moet je gewoon de Kameleon gaan lezen!