Afbeelding
Foto: Magda Ehlers

Gratis puzzel bij inleveren apparaten

WOUDENBERG Van 12 tot 18 oktober is de Nationale Recycleweek. Woudenbergers die tijdens de Nationale Recycleweek elektrische apparaten of lampen inleveren bij de gemeentelijke milieustraat, krijgen een gratis Wecycle Recycle puzzel.

De Nationale Recycleweek is een initiatief van Wecycle. Deze organisatie voert de regie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen: ‘e-waste’. Wecycle doet dat voor ruim 2.000 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

De gemeente Woudenberg werkt al jaren samen met Wecycle. Alle oude elektrische apparaten en energiezuinige lampen die worden ingeleverd op de milieustraat, worden optimaal gerecycled via Wecycle. Door recycling van e-waste blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

De puzzel (500 stukjes) is bij de milieustraat aan de Bosrand 19 te verkrijgen zo lang de voorraad strekt. Meer info over het scheiden van afval is te vinden op de afvalscheidingswijzer.