Nieuwe locatie zaterdagmarkt
Nieuwe locatie zaterdagmarkt / Foto: redactie

Zaterdagmarkt naar Poortplein

Vervolg van de voorpagina.

De raadsleden vonden dat de gemeente moest toestaan dat de opbouw eerder dan 6.30 uur zou beginnen. Over dat voorstel was de wethouder niet enthousiast. Zij vreesde bezwaren van de bewoners van het Poortplein. ‘En dan begint de verkoop ook eerder,’ voorspelde ze. 'Ze zetten om zes uur in de ochtend echt de disco niet aan,' wuifde Marco van de Hoef, fractievoorzitter van GemeenteBelangen Woudenberg, de zorgen weg.

Vlam moet nog vragen of de gemeente elke week een stukje van de grond van de provincie mag gebruiken. Er is al voorzichtig geïnformeerd. De provincie heeft nog niet afwijzend gereageerd. ‘Maar er is dus nog geen toestemming,’ waarschuwde Vlam.

Een aantal keren per jaar zijn er activiteiten op het Poortplein zoals Haantjesdag en markten van de DES. Vlam wil met de organisatoren gaan overleggen hoe de verschillende evenementen elkaar kunnen versterken. Ook voor het concert van de Poortzangers moet een goede oplossing worden gezocht. De gemeenteraad wilde dat er goed overleg tussen alle betrokken partijen zou zijn.

De gemeenteraadsleden drukten haar op het hart dat ze voor een goede oplossing moest zorgen. Ze vinden het belangrijk dat de bewoners van het Poortplein meepraten.