Afbeelding
Foto: Anders Invest

Bouw Wij Wittesteyn hervat na tijdelijke bouwstop

WOUDENBERG Anders Invest, de investeringsmaatschappij gevestigd op het landgoed Anderstein in Maarsbergen, kocht het pand in 2019. ‘De binnenkant van het gebouw is helemaal vernieuwd.

Alleen de buitenmuren zijn blijven staan. Dit noemen wij vernieuwbouw.’ ‘Binnenkort kunnen alle Woudenbergers zien dat er weer gebouwd wordt aan Wij Wittesteyn,’ vertelt van Renselaar.

Voorjaar 2021 kunnen de huurders hun appartementen betrekken. De helft van de woningen is al verhuurd.

Groeiende eenzaamheid

Dit project past helemaal in de visie van Anders Invest, legt van Renselaar uit. ‘Onze investeringsmaatschappij heeft een andere filosofie. Wij kijken naar de lange termijn en de menselijke maat. We hebben in het hele land een aantal gebouwen ontwikkeld.

We willen graag dat onze huurders zich thuis voelen in onze panden. We bouwen - vanwege de groeiende eenzaamheid in Nederland - heel bewust aan een community. Dat is ook het plan in dit project.’

'Wij kijken naar de lange termijn en de menselijke maat'

Verbinding

Een belangrijke rol in dat proces is voorzien voor huismeester Jan van Dijk, die aan de overkant van het gebouw woont.

‘Half Woudenberg kent hem,’ zegt van Renselaar. ‘Hij heeft bij de Rabobank gewerkt.’ Van Dijk moet voor verbinding tussen de huurders zorgen.

Tuinkamer

De mensen die al een appartement gehuurd hebben, kennen een diverse achtergrond. Er zitten starters tussen, maar ook gepensioneerden. Om de mensen met elkaar in contact te brengen wordt er aan het water een riante tuinkamer gerealiseerd, waarin mensen elkaar kunnen ontmoeten en feestjes gegeven kunnen worden.

‘Mensen kunnen veilig in onze gebouwen wonen. In de openbare ruimtes hangen camera’s, zodat we in geval van calamiteiten, terug kunnen kijken wie wat gedaan heeft,’ aldus van Renselaar.

Prachtige locatie

Op het terrein komen 55 parkeerplaatsen, zodat buurtbewoners niet bang hoeven te zijn dat de bewoners van het complex op straat parkeren. Elk appartement krijgt een eigen balkon. De tuin wordt met de hulp van een tuinarchitect mooi ingericht en er komt een brug van Wij Wittesteyn naar het landgoed Geerestein. 'We zitten prachtig aan de rand van een park en op loopafstand van het centrum. Het is een ideale plek,’ aldus van Renselaar.

Menselijke maat

Anders Invest bestaat sinds 2015. Het bedrijf heeft sinds die tijd 170 miljoen euro opgehaald wat door zo’n 300 investeerders aan hen is toevertrouwd. ‘We willen zeker weten dat onze investeerders de lange termijn belangrijk vinden en niet alleen maar voor het geld gaan.’

Anders Invest investeert in de maakindustrie, zorgvastgoed en binnenkort ook in een agrifonds.

Bouwstop

In 2019 kocht Anders Invest het gebouw via een projectontwikkelaar van de familie Hooft, die ook het landgoed Geerestein bezit. De projectontwikkelaar huurde een aannemer in, maar deze twee partijen kregen ruzie met elkaar, waarna de aannemer in het voorjaar de bouw stil legde. Ondertussen zijn die twee partijen niet meer betrokken bij de bouw en maakt een andere aannemer het project af. ‘Aan de buitenkant moet er nog veel gebeuren, maar in de appartementen is al veel werk verzet,’ zegt van Renselaar. Volgens de oorspronkelijke planning moest het pand al bewoond zijn.        

Kijk voor meer informatie en het reserveren van een woning op wij-wonen.nl. Makelaar Geijtenbeek kan ook informatie over het project geven.

de heren van Renselaar en van DIjk