Gemeente Veenendaal neemt inning belastingen over.
Gemeente Veenendaal neemt inning belastingen over. Foto: Pixabay

Verwarring over belastingen

WOUDENBERG – Het college van burgemeester en wethouders gaat nieuwe informatie over de overdracht van de belastinginning vragen aan haar Scherpenzeelse collega's.

Veenendaal zal vanaf 1 januari 2021 de belastingen voor Woudenberg innen. Dat doet de gemeente Scherpenzeel op dit moment. De bestanden moeten overgedragen worden. Wethouder Vlam had goed nieuws voor de raadsleden. Het proces is vlot getrokken. Veenendaal kan in januari het stokje overnemen. De eerdere problemen waren volgens haar door Scherpenzeels falen veroorzaakt. Zo had die gemeente te laat doorgegeven dat de Woudenbergse en Scherpenzeelse bestanden gescheiden moesten worden. Jan Bessembinders van het CDA had daar een interessante vraag over. In de Scherpenzeelse raad vroegen leden ook naar de gang van zaken rond de belastingoverdracht.

Het Scherpenzeelse college antwoordde dat zij alles goed gedaan had en dat de uitstel van de splitsing op verzoek van Woudenberg was gebeurd. Dit zou tijdens een mondeling overleg gebeurd zijn.

‘Ik wil mijn college heel graag geloven,’ stelde Bessembinders. ‘Maar ik constateer dat het Scherpenzeelse college een totaal andere mening heeft. Wie kan ik nu geloven?’ Wethouder Vlam beloofde dat ze inlichtingen in zou winnen over dit verschil van mening.