Woudenberg - Rood-Wit
Woudenberg - Rood-Wit / foto: redactie

Onverwachte thuiswedstrijd levert wederom overwinning op

Korfbal. Aanvankelijk stond de uitwedstrijd tegen Rood-Wit op het programma. Het grasveld in Wezep liet het echter niet toe om daar te spelen en zo werd het, op verzoek van Rood-Wit, een thuiswedstrijd. Gezien de stand op de ranglijst zou deze wedstrijd een makkelijke overwinning voor Woudenberg moeten opleveren.

Ondanks het bar slechte weer, ging Woudenberg voortvarend van start. Dat zagen ook de toeschouwers thuis, die middels een livestream konden meekijken. Al gauw kwam de thuisploeg op voorsprong. Rood-Wit speelde naar eigen kunnen prima, maar het verschil in kwaliteit was duidelijk zichtbaar. Via 3-2 liepen de Woudenbergers uit naar 8-4. De scheidsrechter was zeker niet feilloos maar daar lieten de spelers zich niet door van de wijs brengen. Opvallend was zeker dat er 3x gefloten werd wegens lopen, iets wat normaal toch alleen bij de pupillen nog voorkomt.

Kantelpunt

Nadat er een score op het bord stond van 10-4, leek er een eclatante overwinning in het vooruitzicht. Op dat moment, net voor de rust, krijgt Woudenberg een strafworp mee. Nieuwe regels schrijven voor dat de speler die de strafworp meekrijgt, deze ook neemt. Een opgelegde kans, 2,5 meter van de korf, waar in het verleden elk vak een specialist voor had. Nu wordt verwacht dat elke speler deze discipline beheerst. Dat dit geenszins het geval is, blijkt wel als Woudenberg mist. Ook de herkansing, de tegenstander liep te snel in, wordt niet geraakt. En dat, zo blijkt later, lijkt het kantelpunt in de wedstrijd. Er wordt gerust met een stand van 11-6.

Na de rust wordt de wedstrijd in de stromende regen voortgezet. Rood-wit weet nu meer kansen te verzilveren en komt snel tot een stand van 11-8. Woudenberg is in deze fase slordig met de geboden kansen en ook de rebound is slecht verzorgd.

Rood-Wit lijkt het geloof in een stunt volledig terug te hebben en blijft doorgaan met scoren. Met nog 12 minuten wedstrijd is de stand zelfs volledig in evenwicht: 12-12.

Veerkracht

Nu blijkt het team gelukkig te beschikken over mentale veerkracht. Uit het niets wordt er 2 maal gescoord en lijkt een gaatje weer geslagen. Op dat moment geeft de scheidsrechter, geheel onterecht volgens de mannen achter de camera en computer, een strafworp in het nadeel van Woudenberg. Rood-wit mist deze kans en gelijk weten de spelers aan de andere kant wel te scoren: 15-12. Het publiek thuis ziet weer een team spelen als in de eerste 25 minuten van deze wedstrijd.

De laatste 5 minuten komt Rood-Wit er niet meer aan te pas en vallen er nog 4 doelpunten aan de thuiszijde. En zodoende eindigt de wedstrijd in een 19-12 overwinning.

Weer 2 punten erbij en nu zelfs alleen aan kop van de ranglijst. Regio’72, waar Woudenberg vorige week van won, verloor ook deze week, nu van Revival. En dus staat Woudenberg twee punten los van de twee eerder genoemde verenigingen. Komende zaterdag komt Revival naar Woudenberg toe. Een ploeg waartegen een kantelpunt zoals in deze wedstrijd waarschijnlijk niet veroorloofd is. Na twee weken wedstrijd in de stromende regen, zal het komende zaterdag hopelijk beter weer zijn.

Al kregen de 100 mensen die thuis meekeken met de livestream daar, los van wat omgevingsgeluid, weinig van mee. Een prettige oplossing om betrokken te blijven bij de club en de prestaties te kunnen zien. Al hoopt iedereen volgend jaar mei een kampioenschap te kunnen vieren zoals dat in het verleden gedaan werd.