Winterse omstandigheden bij HSV Zuidvogels - Woudenberg

Slordig Woudenberg laat punten in Huizen

WOUDENBERG Op sportpark de Wolfskamer in Huizen trad Woudenberg afgelopen zaterdag aan tegen angstgegner HSV Zuidvogels.

Net als vorig voetbalseizoen stond aan het begin van de competitie de uitwedstrijd tegen HSV Zuidvogels op het programma. Een tegenstander die Woudenberg in het recente verleden geen punten opleverde. Ook afgelopen zaterdag bleken de Huizenaren een maatje te groot.

Woudenberg begon de wedstrijd goed en zette gelijk druk op de verdediging van Zuidvogels. Een onderschepte bal belandde bij Tom de Greef die Mark Radstaake de diepte in stuurde. Alleen op de keeper hield Mark zijn hoofd koel en bracht al na drie minuten de 0-1 op het scorebord. Dit doelpunt bracht de herinnering terug naar de thuiswedstrijd van vorig seizoen. Ook toen was het binnen 3 minuten 1-0 voor Woudenberg maar gingen de punten naar Huizen.

Dat Zuidvogels over een prima team beschikt en niet snel van de kook is door een tegenvaller bleek 3 minuten later. Zuidvogels kwam over rechts goed door. De voorzet en de intikker belandde, gelukkig voor Woudenberg, op de bovenzijde van de lat. Een minuut later was het wel raak. Een foute pass in de defensie van Woudenberg stelde Martin Campbell in staat om de 1-1 op het scorebord te zetten.

Ondanks de tegenvaller bleef Woudenberg vooruit voetballen. De aanvallende intenties hadden na 12 minuten beloond moeten worden met een doelpunt. Tom de Greef kon vrij op keeper Danny Versteegt af gaan. Waar hij de afgelopen weken trefzeker was in soortgelijke situaties was het dit keer de keeper uit Huizen die als winnaar uit de strijd kwam.

Na deze kans voor Woudenberg nam Zuidvogels, geholpen door het vele balverlies van Woudenberg, het heft weer in handen. Met een klein half uur op het scorebord kwamen de Huizenaren over links door. Door Woudenberg werd hier onvoldoende op ingegrepen. Linksbuiten Hidde van Erkel bediende met een prima voorzet Imar Kort, die de bal met een simpele voetbeweging bij de 1e paal kon intikken.

Dit doelpunt was voor Zuidvogels de opsteker die ze nodig hadden. Vanaf dat moment gingen ze beter voetballen en liep Woudenberg achter de feiten aan. Geholpen door de scheidsrechter, die in een duel tussen twee spelers een overtreding zag van Woudenberg, kreeg Zuidvogels een vrije trap op een kleine 25 meter van het doel. Huib van Eijnsbergen nam plaats achter de bal en met nog 5 minuten te gaan tot de rust krulde hij de bal fraai over de verbaasde Laurens de kruising in.

Na de rust probeerde Woudenberg zich terug in de wedstrijd te knokken. Mark Radstaake was dicht bij de aansluittreffer maar zijn schot werd in laatste instantie geblokt door Furkan Cetin. Met deze actie was het verzet van Woudenberg min of meer gebroken. Na ruim tien minuten onderbrak Sander van Keulen op onreglementaire wijze de aanval. De daaruit volgende vrije trap werd niet goed verwerkt door de Woudenbergse verdediging waarna Imar Kort de bal resoluut op zijn schoen nam en succesvol afrondde.

Met deze 4-1 leek het verzet van Woudenberg helemaal gebroken. Slechts door een misverstand in de verdediging van Zuidvogels leek Woudenberg iets terug te komen. Mark Radstaake kon de bal echter onvoldoende controleren om de spanning terug te brengen in de wedstrijd.

Met nog een half uur te spelen wisselde Woudenberg. Joost de Vries en Jarie van Egdom vervingen Mark Radstaake en Bas Golstein. Deze wissels leidden echter niet tot het gewenste resultaat. De laatste 30 minuten was overleven en Woudenberg mocht blij zijn dat Zuidvogels nog slechts een maal wist te scoren. Met nog negen minuten te gaan bracht Furkan Cetin met zijn 2e doelpunt de 5-1 eindstand op het scorebord.

Wil Woudenberg de komende weken de negatieve reeks doorbreken dan zullen de sterkhouders moeten opstaan.