Afbeelding
Foto: Anita Blaauwendraat

Heerlijk om met mensen te werken

Woudenberg - Enthousiast vertelt Anita Blaauwendraat over haar werk als Zumba/dans docente, maar dit is niet haar enige passie, ze is een sportbedrijf aan het starten. Als interieurcoach begeleidt ze mensen naar een huis waar men zich thuis kan voelen.

Anita heeft verschillende Zumba/dancemix groepen in Woudenberg en omgeving. Al vanaf haar 9e jaar danst ze. Ze werkt als zelfstandige onder de naam Z Dance en is verbonden aan verschillende sportscholen, ze werkt bij Cindy van Oostenbrugge in Leusden, Lady Sports in Soest, StepUp fitness in Soesterberg, DCA in Amersfoort, Z-Dance Event in Maarsbergen, Sportcenter in Renswoude en Bij Prins in Scherpenzeel, waar ze Zumba lessen geeft en/of een combi van fitness, boksen en dans. Ze gebruikt veel gemixte stijlen zodat het voor iedereen leuk is om mee te doen. Bij de BSO Sno en Kind & Co geeft ze regelmatig groepslessen. Het leuke van Zumba en Dancemix is dat je bezig bent met de muziek en ongemerkt goed aan het bewegen bent. Omdat ze in de gehandicaptenzorg gewerkt heeft is ze ook altijd bezig om mensen met een beperking te betrekken bij haar lessen. Zo is iedereen welkom, ieder op zijn eigen tempo en niveau. Door corona is het belangrijk om de afstand te kunnen waarborgen, dan is niet elke ruimte waar de lessen gegeven werden nog geschikt voor de groep die zich heeft aangemeld. Daarom is er in Maarsbergen op dit moment nog maar plaats voor een groep van 6 mensen, jammer maar veiligheid staat wel boven aan.

Sportbedrijf Boost

Op dit moment is Anita bezig om een nieuw bedrijf te starten samen met sport- en leefstijlprofessionals: Paul Prins, eigenaar sportschool Bij Prins, Detmar van Woudenberg, personal trainer en Lars van den Brandhof, eigenaar fit by yourself- leefstijlconsulting. Zij bieden op maat sportlessen aan, denk aan Personal training, voedings-en leefstijladvies en begeleiding, bootcamp, circuittraining, dansworkshops etc. Dit sportbedrijf Boost, zal met een busje vanuit Maarn op pad gaan om ambulant lessen te kunnen geven, dus ook aan huis. Zij kunnen dus iedere doelgroep optimaal van dienst zijn door hun krachten te bundelen. Voor info: E: z.dance.event@gmail.com, info@bijprins.nl, fitbyyourself-leefstijlconsulting@gmail.com

Stijl en Stoer Interieuradvies

Naast het sporten is Anita ook actief als Interieur styliste. Ze werkt als zelfstandige onder de naam Stijl en Stoer Interieuradvies maar ook in samenwerking met Blendio waar ze projectinrichting en interieurstyling doet. Ze ontwerpt interieurplannen en begeleidt mensen ook naar een andere woning, b.v. ouderen die naar een appartement gaan. Ze kan dan hulp bieden om een goede keuze te maken wat er mee gaat naar de nieuwe woning, zodat spullen met emotionele waarde ook mee kunnen en een plek krijgen, waardoor ook de nieuwe woonplek een vertrouwd huis wordt. Voor meer informatie zie website: www.stijlenstoer.nl

Workshops

Workshops behoort ook tot de mogelijkheden. Je kan een Showdance, Salsa of Zumba workshop volgen. In deze workshops is de afstand gewaarborgd. Tijdens deze workshops is er ruimte voor gezelligheid met een hapje en een drankje. In haar werk als interieurstyliste geeft ze samen met Petra Koster op de gezellige sportlocatie bij Cindy van Oostenbrugge in Leusden verschillende workshops b.v. restylen, werkplek inrichten, wat vooral bij thuis werken heel handig kan zijn, verlichting, decoratie, kerst, indeling van de woning of ruimte, hergebruik van spullen. Zo zijn er tal van mogelijkheden waarbij zij, naast een gezellige tijd, hulp kunnen bieden in de woonomgeving. Zo zie je maar dat sport en interieur hand in hand kunnen gaan met elkaar!

Werken met mensen

Vooral werken met mensen is één van de dingen die Anita erg aanspreekt, in de sportgroepen en als styliste is ze altijd bezig om mensen een positief gevoel te geven. Haar jongste leerling is 4 jaar en de oudste is 83 jaar, dus we kunnen wel zeggen dat deze sport voor alle leeftijden is.