Afbeelding
Stichting Grebbelinie

Werkzaamheden aan de Grebbelinie

WOUDENBERG In de periode van 21 t/m 28 september hebben de vrijwilligers van de Stichting “Grebbelinie in het Vizier”, in samenwerking met militairen van de Genie uit Wezep, een aantal werkzaamheden uitgevoerd aan de Grebbelinie.

De noordelijke toegang tot de in de Linie gelegen loopgraaf is voorzien van “zandzakken”. Enerzijds is dit gedaan om de afkalving van de zijkanten tegen te gaan, anderzijds om zichtbaar te maken hoe zandzakken in de oorspronkelijke verdedigingsstellingen werden gebruikt. Deze ” zandzakken” zijn nu gevuld met beton om de duurzaamheid te vergroten. Daarnaast is een geheel nieuwe uitkijkpost ingericht, welke dichter bij de loopgraaf is geplaatst. Het uiteindelijke resultaat is geheel gratis te bezichtigen. Tot en met 31 oktober is het echter ook nog mogelijk om de binnenexpositie van het Educatief Centrum Grebbelinie tijdens de normale openingstijden te bezoeken. Van dinsdag tot en met zaterdag is de expositie geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Echter, door de RIVM voorschriften, moet daar een afspraak voor gemaakt worden. Dat kan (bij voorkeur) door te bellen met 06-82326441.

De toegangsprijs is € 3,--. Kinderen tot 12 jaar (onder begeleiding) zijn gratis. Het parkeren is ook gratis. Na 31 oktober is de expositie uitsluitend op afspraak geopend.