Afbeelding
Chantal Munoz

Kunnen we nog op vakantie?

WOUDENBERG – Met de herfstvakantie voor de deur vragen veel mensen zich af of ze nog op vakantie kunnen. Is het verstandig om te vliegen naar een zonnige bestemming en waar kun je nog veilig heen? Of kunnen we beter in eigen land vakantie vieren?

De wisselende reisadviezen maken het niet gemakkelijk om een keuze te maken. Wat als je vast komt te zitten in het buitenland? Kunnen we nog wel thuiskomen? We stelden Chantal van het Woudenbergse reisbureau TUI at Home Chantal Muñoz hierover een paar vragen.

Wat als het reisadvies verandert terwijl je op vakantie bent?

Er zijn verschillende reisorganisaties die een terughaalgarantie bieden. Zo hoef je je als reiziger geen zorgen te maken dat je niet terug kunt komen als het reisadvies verandert terwijl je op vakantie bent. Dit geldt dus niet als je op eigen gelegenheid een los vliegticket boekt.

Dan ben je zelf verantwoordelijk om thuis te komen. Daarom zou ik zeker in deze tijd adviseren om een pakketreis bij een ANVR/SGR aangesloten organisatie te boeken en lees, voordat je boekt, goed hun voorwaarden door. Dat voorkomt onaangename verrassingen.

Waar kunnen we nog heen?

Gelukkig is een aantal buitenlandse bestemming nog goed bereisbaar. De Portugese Algarve is een bestemming waar je het hele jaar door naar toe kunt. Aangenaam klimaat, mooie natuur en als je van golfen houdt ben je hier ook aan het juiste adres. Op het bloemeneiland Madeira kun je momenteel ook nog een fijne vakantie doorbrengen. Net als het vaste land van Griekenland, Italië en het altijd zonnige Curaçao.

Ga je naar het buitenland, informeer dan goed naar de benodigde documenten en laat je adviseren door een professional.

Het feit dat deze landen nog open zijn, biedt natuurlijk geen garantie voor de komende maanden, aangezien de ontwikkeling van het virus onvoorspelbaar is.

Ik raad daarom mijn klanten in deze tijd aan om niet te ver vóór vertrek te boeken bij reizen naar het buitenland.

En in Nederland?

Een vooraf georganiseerde wandel- of fietsvakantie met gps is een trend. Dat kan voor een paar dagen, maar ook voor een week.

Ook zijn er in Nederland zoveel leuke vakantieparken op mooie locaties te vinden om echt het gevoel te hebben dat je er even helemaal uit bent. De meeste parken van de grotere ketens hebben in het najaar goede aanbiedingen.

Houd er wel rekening mee dat het gebruikmaken van faciliteiten vaak op reservering is, want ook in eigen land moeten we rekening houden met de geldende maatregelen.

Gezien het feit dat vakantiereizen in Nederland vanwege het virus momenteel populair zijn, raad ik mijn klanten aan om deze vroegtijdig te boeken.