Vriendschappelijke voetbalderby eindigt onbeslist

VOETBAL Door corona gerelateerde ziektes bij de tegenstanders speelden Woudenberg en Scherpenzeel afgelopen zaterdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen elkaar.

Woudenberg zou eigenlijk in een thuiswedstrijd de degens kruisen met buurman Roda ’46. Beide teams hadden de eerste twee wedstrijden verloren en zodoende stond er aan het begin van de competitie, naast de eer, al veel op het spel. Bij Roda echter testte een aantal spelers deze week positief op het Covid-19 virus waardoor de wedstrijd geen doorgang kon vinden.

Ook Scherpenzeel, dat net als Woudenberg nog geen competitiewedstrijd wist te winnen, zag haar wedstrijd vanwege besmettingen bij de tegenstander uitgesteld. Beide clubs vonden elkaar daarna snel en de oefenwedstrijd was snel georganiseerd.

In een desolaat decor, zonder publiek en een weertype dat zich aanpaste aan de omstandigheden, was het hoofdklasse Scherpenzeel dat goed uit de startblokken kwam. Na slechts drie minuten stond de 0-1 al op het scorebord.

Woudenberg reageerde direct op deze tegenvaller. Een uitstekende pass van Tom de Greef op linksbuiten Mark Radstaake die de bal strak voorgaf op de inkomende Rick Staal. Zijn inzet werd echter knap gepareerd door Daan Schennink, Woudenberger in dienst van Scherpenzeel. Opmerkelijk detail bij deze wedstrijd: bij zowel Woudenberg als Scherpenzeel stonden er meer Woudenbergers in het veld dan Scherpenzelers.

Na tien minuten kreeg Scherpenzeel een uitstekende kans om de voorsprong te vergroten. Een vermeende handsbal werd bestraft met een strafschop. Laurens Donker beschikt echter over uitstekende reflexen en wist de penalty te stoppen.

Dat Scherpenzeel hierdoor even van de kaart leek bleek nog geen minuut later. Vanuit het middenveld werd Tom de Greef de diepte ingestuurd en hij wist wel doeltreffend af te ronden.

De Zelers bleken gedurende de eerste helft over een beter voetballende ploeg te beschikken, echter tot veel kansen leidde dit niet. Het was dat Scherpenzeel ietwat gelukkig weer op voorsprong kwam. Een als voorzet bedoelde trap vloog over de Woudenbergse keeper heen en belandde in de uiterste hoek van het doel.

De 20 minuten na de rust nam de druk op het Woudenbergse doel toe. Ondanks de verse krachten die bij Woudenberg waren ingebracht lukte het niet om onder de druk van Scherpenzeel uit te voetballen. Net als in de eerste helft leidde het bij Scherpenzeel niet tot extra doelpunten. Het gebrek aan scorend vermogen is wellicht ook de reden dat ze in de hoofdklasse nog geen wedstrijd hebben kunnen winnen.

Naarmate het duel vorderde kreeg Woudenberg een aantal kleine kansjes. Jarie van Egdom was het dichtst bij de gelijkmaker. Vijf minuten voor tijd kreeg Woudenberg een vrije trap op 20 meter van het Scherpenzeelse doel. Joey Kooy schoot de bal hard langs de muur en geholpen door het gladde veld belandde de bal onder de keeper door de goal in.

Na deze gelijkmaker was Woudenberg net voor tijd nog een keer dicht bij de overwinning. De pass van Joost de Vries werd op juiste waarde geschat door Jarie van Egdom. Alleen de keeper was nu wel op tijd om een doelpunt te voorkomen.

Met een 2-2 eindstand en een nuttige oefenwedstrijd kijkt Woudenberg vooruit naar de volgende tegenstander H.S.V Zuidvogels. Een tegenstander waartegen Woudenberg het altijd moeilijk heeft.