Klankbordgroep zorgt voor metingen N224

Woudenberg Op de gemeenteraadsvergadering van 24 september jl. heeft de CDA-fractie samen met SGP en PVDA/GL een motie ingediend die unaniem gesteund werd door alle gemeenteraadsleden. De motie was opgesteld met hulp van de klankbordgroep N224.

In de motie werd de gemeente Woudenberg gevraagd om in overleg te gaan met de provincie Utrecht om de volgende onderzoeken op de N224 te bewerkstelligen: verkeerintensiteit, herkomst van het verkeer (is het lokaal of doorgaand verkeer op de N224?), fijnstofonderzoek (hoe gezond of ongezond is het om langs de N224 te wonen, werken of fietsen?) en geluidsmeting.

Inwoners die de raadsvergadering bijwoonden waren blij met het resultaat: "Eindelijk zijn we een stap verder", reageerde een van de aanwezige omwonenden.

Michel Hardeman van het CDA benadrukte na afloop de goede samenwerking met de klankbordgroep N224: "Dit is ons gelukt omdat de omwonenden via de klankbordgroep niet alleen hebben meegedacht, maar ook omdat ze bij de raadsvergadering in de zaal zaten. Dat maakt indruk. Samen sta je sterk!

De klankbordgroep N224 heeft na het gesprek met de gedeputeerde Schaddelee meteen de koppen bij elkaar gestoken om een goed plan voor de N224 op te stellen. Je moet het ijzer natuurlijk smeden als het heet is.

Tot en met 2 november kun je je mening geven over de Provinciale Omgevingsvisie van de Provincie Utrecht. In deze visie laat de Provincie weten welke toekomstplannen zij voor onze provincie heeft. Mooie plannen, lekker groen ook, maar een oplossing voor de problemen met de N224 komt er totaal niet in voor. Geef daarom stem aan je zorgen en laat de provincie weten dat ze de N224 in de Provinciale Omgevingsvisie moeten opnemen! Stuur je mail vóór 2 november in via: zienswijze.ogv@provincie-utrecht.nl .

Vermeld in de mail naam, voorletter(s), achternaam, adres, postcode en woonplaats, e-mailadres. Dat is alles! Als we allemaal een mail sturen, moet de Provincie wel reageren en kan ze niet meer om de N224 heen.


Poging tot inbraak

Woudenberg Vorige week woensdagavond is op de van Goghlaan geprobeerd om in te breken.

De bewoners waren niet thuis maar omdat een attente buurvrouw iets hoorde, werd de inbreker gestoord en ging er vandoor. De cilinder was uit het slot van de achterdeur getikt maar verder is de inbreker niet gekomen. De bewoners hebben aangifte gedaan bij de politie.