Regio '72 1 - Woudenberg 1

Spannend korfbalduel in sfeerloos Vaassen

Na het teleurstellende resultaat vorige week tegen Exakwa weet Woudenberg zich in Vaassen tegen Regio '72 te herstellen en pakt de winst

KORFBAL Aangezien Woudenberg vorige week lelijk onderuit ging tegen Exakwa, en Regio ’72 wel had gewonnen, stond er zaterdag een echte 4 punten wedstrijd op het programma in een rechtstreeks duel in Vaassen.

De omstandigheden waren ronduit slecht te noemen. Los van het ontbreken van enig publiek, wat deze wedstrijd in normale omstandigheden zeker verdiende, lieten de weergoden zich van hun slechte kant zien. De regen kwam letterlijk met bakken uit de lucht en met 11 graden was het gewoon koud te noemen. Gelukkig had Regio ’72 een live stream geregeld en kon menig Woudenberger thuis vanaf de bank meekijken naar dit duel.

Precies om 16.00 uur floot de man in het zwart en lieten beide ploegen zien gelijk bij de les te zijn. Wel moest Woudenberg in het begin van de wedstrijd iedere keer van een achterstand terugkomen. Coach Wessel Hengeveld besloot al snel Jasper en Herbert van vak te laten wisselen, wat goed uitpakte. Tot 6-6 was het Regio ’72 dat de wedstrijd qua doelpunten dicteerde.

De ploegen waren, zoals vooraf al verwacht, enorm aan elkaar gewaagd. In het tweede deel van de eerste 30 minuten was het Woudenberg dat iedere keer op voorsprong kwam. Maar ook Woudenberg lukte het niet om meer dan 1 doelpunt afstand te nemen. Dat er spanning op de wedstrijd stond, ook aan de kant van Regio ’72, werd wel duidelijk aan de hand van het commentaar op de man in het zwart vanaf de bank. Onnodig en na een waarschuwing verstomde dit. Met nog 5 minuten te gaan lukte het Woudenberg dan toch om het verschil in de score op 2 te zetten. En als de rust daar is, laat het scorebord een stand van 9-12 zien. Woudenberg lijkt in de tweede helft de wedstrijd meer naar zich toe te trekken door snel de stand op 9-14 te zetten. Regio ’72 geeft zich echter nog niet gewonnen en scoort ook vier keer. De stand gaat naar 13-16.

Woudenberg is in deze fase van de wedstrijd erg slordig. Ook een toegekende strafworp, toch een opgelegde kans, wordt niet verzilverd. Verdedigend zit het wel goed in elkaar, waardoor ook Regio ’72 moeite ervaart om te scoren. Wanneer de score 14-18 op het bord laat zien, lijkt Woudenberg op rozen te zitten en de punten mee te gaan nemen. Maar dan blijkt ook dat Regio ’72 echt wel over kwaliteit beschikt, in ieder geval over mentale veerkracht. Met nog 5 minuten te gaan komt Regio '72 terug tot 16-18. De duels worden feller, maar dankzij de scheidsrechter loopt het niet uit de hand.

Ook een klein opstootje tussen Herbert en zijn tegenstander lost hij zonder kaarten op. Woudenberg scoort, maar Regio ’72 blijft vechten en komt terug naar 17-19. Woudenberg mist weer een strafworp en vlak daarna weet Regio ’72 wel te scoren. Met nog 2 minuten op de klok is de spanning bijna onhoudbaar. Maar gelukkig weet Woudenberg stand te houden en uiteindelijk de wedstrijd te winnen met 18-19. De scheidsrechter voelde de wedstrijd prima aan deze middag en heeft beide ploegen laten korfballen. Een van de weinige foutjes was misschien het feit dat hij de uitslag van de wedstrijd vastlegt met een stand van 17-19. Maar dat zal de ook aanwezige beoordelaar hem vast niet te zwaar aangerekend hebben.

Woudenberg strijdt om koppositie

Woudenberg pakt dus 2 hele belangrijke punten. Nu delen ze, met 8 punten uit 5 wedstrijden, de koppositie weer met Regio ’72. Nummer 3 van de ranglijst, Revival, had ook op 8 punten kunnen komen. Zij verloren echter nipt van Elburg en blijven op 6 punten staan. Volgende week mag Regio ’72 naar Revival in Terschuur toe. En Woudenberg gaat trachten de punten bij Rood-Wit uit Wezep op te halen.