Woudenberger maand de cel in

Woudenberg Voor het hinderen en beledigen van de politie is een 29-jarige man uit Woudenberg maandag door de politierechter in Utrecht veroordeeld tot een boete van 800 euro. De Woudenberger had veel pech, want hij liep in een proeftijd. Daarom legde rechter Eva Slager ook een maand gevangenisstraf op.

Op 12 mei zat de verdachte in Amersfoort bij iemand anders in de auto. Die andere persoon probeerde te vluchten toen hij werd aangehouden door de politie.

De Woudenberger ging tussen de agent en de bestuurder staan. Hij voorkwam dat de politie die man kon meenemen. “Doe niet zo zielig”, zei de verdachte tegen de agent, toen deze hem probeerde te filmen.

De Woudenberger werd vervolgd voor belemmeren van de politie en het beledigen van een agent. De Woudenberger is veel vaker veroordeeld. Hij liep zelfs in een proeftijd.

Hij was eerder voor een opiumdelict veroordeeld en er stond nog een maand voorwaardelijk open. Het OM eiste daarnaast 40 uur taakstraf voor deze ruzie met de politie.

Zijn advocaat betoogde dat ‘doe niet zo zielig’ niet beledigend was voor de agent. De advocaat voerde aan dat het in de laatste veroordeling ging om drugs en dat de proeftijd dan niet zou gelden. Daar dachten de officier en de rechter anders over. In de proeftijd mag je geen strafbare feiten plegen.

De rechter veranderde de werkstraf in een geldboete maar verder nam zij de eis over. (JPU)