Plan voor bedrijventerrein

WOUDENBERG – De gemeenteraad wil dat wethouder Vlam samen met de Bedrijvenkring een concreet plan voor de realisatie van een nieuw bedrijventerrein opstelt.

Jan Mulder, gemeenteraadslid van de SGP, diende een voorstel in om Vlam een steuntje in de rug te geven. Hij constateerde dat het aanbod voor bedrijfskavel gering is. De Woudenbergse bedrijven willen tot 2025 waarschijnlijk 5 hectare ontwikkelen. De volgende vijf jaar is er nogmaals 5 hectare nodig.

Mulder wil dat het college van burgemeester en wethouders alles doet wat in haar mogelijkheden ligt om die 10 hectare te mogen ontwikkelen.

Dat zal een lastig traject worden. De regio Amersfoort onderhandelt op dit moment met de provincie Utrecht over de ontwikkelingsruimte. De hele regio kan op dit moment 22 hectare krijgen, maar heeft behoefte aan 84 hectare.

‘We moeten een concreet plan hebben, anders zijn we volmaakt kansloos in deze schaarse markt,’ stelde Mulder.

Vlam beloofde dat ze haar best zou doen. Binnenkort besluit provinciale Staten over de verdeling van grond voor bedrijfsontwikkeling. Vlam riep alle fracties op contact met hun collega’s op te nemen, zodat ze oog hebben voor het regionale en Woudenbergse belang.


Nieuwe tijden Kerk open

WOUDENBERG In de afgelopen periode, waarin ook de vakanties vielen, is de kerk op woensdag open geweest voor belangstellenden. Het is mooi om te zien dat we steeds weer mensen mochten ontvangen, die van deze gelegenheid gebruik maakten om in de kerk te zijn. Mensen uit Woudenberg, maar ook de gasten die in de zomerperiode in Woudenberg verbleven.

De Kerk aan de Schoutstraat is vanaf oktober elke woensdag en zaterdag open voor belangstellenden; de ingang is onder de toren.

Er is gelegenheid om de Kerk in te gaan op woensdagmorgen van 9:30- 11:30 uur en zaterdagmiddag van 15:30- 17:00 uur.

Er zal regelmatig door een organist op het kerkorgel gespeeld worden. Er is ruimte om in de Kerk te gaan zitten of op een speciale plaats in de Kerk met elkaar in gesprek te gaan. U bent welkom in de Kerk!


Rectificatie artikel JEMAKO

WOUDENBERG In editie 5 van woensdag 30 september staat het telefoonnummer van Saskia te Grotenhuis - van Binsbergen verkeerd vermeld.

Haar telefoonnummer is
06-50 22 29 79.