Afbeelding
Annika en Fleur

LaDidans/BlomDance danst door in Woudenberg

DANSEN Maandag middag, locatie De Camp te Woudenberg. De lichten gaan aan, de dans spiegel opent en de ballet barre wordt neer gezet. Docente Fleur maakt zich klaar om de klassiek ballet lessen te beginnen.

De muziek wordt aangezet en de zaal vult zich met heerlijke klassieke muziek klanken. Nog even en 12 roze wolken huppelen vrolijk de zaal binnen. Tijd voor dansles!

'We dansen lekker door, in de zaal of wanneer nodig online thuis' Aldus Fleur (rechts op de foto), inmiddels voor het 2e jaar actief als docente Klassiek Ballet bij LadiDans/BlomDance in Woudenberg. Fleur is afgestudeerd aan de dansacademie in Haarlem en Artez.

Daarnaast is zij werkzaam als uitvoerend danseres bij Introdans. Een prachtig moderne dans gezelschap wat momenteel ook in zwaar weer verkeert. ''Gelukkig ben ik naast Uitvoerend danser ook opgeleid als dans docente. Een mooi vak waarin ik iedere week weer leer en kan genieten van de jonge dansers om mij heen'.

Vorige jaar heeft Fleur de Kinderdans-Ballet groep 6+ en 12+ goed van de grond gekregen. Inmiddels staat er ook een groepje meiden in de leeftijd van 8+ te wachten om een eigen les te krijgen. 'Hier kunnen we nog 4 nieuwe danseressen voor gebruiken om de groep daadwerkelijk te kunnen starten.

We zoeken meiden die houden van de klassieke dansstijl en die zin hebben dit van mij te leren. Kennis maken met onze dansstudio is altijd vrijblijvend dus ik zou zeggen kom eens langs! Ik leer je graag kennen'. Op donderdag loopt het openen van de studio ongeveer gelijk.

Echter laat docente Annika (links op de foto) de ballet barre achterwegen en klinkt er andere muziek uit de installatie.

Populaire muziek van nu (gefilterd op degelijk taalgebruik), hits die iedereen mee kan zingen en waarbij je je voeten niet stil kan laten staan. 'Lekker dansen, bewegen, leren en nieuwe vrienden maken.

Dat is wat ik belangrijk vind in mijn danslessen' Zo vertelt Annika. 'Als eigenaresse van de studio probeer ik onze sfeer zo goed mogelijk uit te dragen; respect voor elkaar en ruimte bieden aan een ieders persoonlijkheid.

Samen dansen we met elkaar en hebben 1 uur per week plezier!' Annika is afgestudeerd aan de Fontys Dansacademie in Tilburg en werkt inmiddels ruim 14 jaar in het dansonderwijs waarvan 12 jaar bij haar eigen dansstudio. Zij is tevens opgeleid als Taal&Rekendans docente, Progressing Ballet techniek en gespecialiseerd in Kleuterdans.

Daarnaast werkt zij graag veelzijdig in haar lessen en komen in haar DansMix lessen zowel StreetJazz als Moderne dans en Show/Pop voor.

Een diverse les waarin iedere leerling groeit in zelfvertrouwen en techniek. ' Momenteel dansen we nog fijn in de zaal van De Camp en nemen we diverse corona maatregelen in acht. Mochten we onverhoopt toch thuis moeten blijven dan stappen we direct over op Online lessen volgens het normale rooster.

Zo blijven we continuïteit bieden in deze onzekere tijden en verzekeren we onze leerlingen van dansles. Want in beweging blijven en contact houden met elkaar is van groot belang voor onze gezondheid!' Aldus Annika.

Voor de lessen kleuterdans 4-5 jaar en Kinderdans Jazz 6+ is nog voldoende plek voor vrolijke jongens & meiden die graag lekker willen bewegen.

Iedereen is t/m oktober welkom om 4 vrijblijvende proeflessen te komen volgen en kennis te maken met deze vrolijke dansstudio.

Inmiddels gaan de spullen weer aan de kant, tassen worden ingepakt en het licht gaat uit. Tijd om naar huis te gaan.

Deze juffen kunnen nu al niet wachten op volgende week...