Afbeelding

Memorial ‘Maus Gatsonides’

WOUDENBERG Zaterdag 26 september fungeerde Hotel Schimmel 1885 als start- en finishlocatie van de Memorial ‘Maus Gatsonides’. De ‘Maus’ is de jaarlijkse clubrally van de Triumph Club Holland waarmee Maurice ‘Maus’ Gatsonides tevens geëerd wordt.

‘Maus’ Gatsonides mag tot de succesvolste rallyrijders van Nederland worden gerekend met een overwinning in de Tulpenrally , deelnames aan de Mille Miligia, Luik-Rome-Luik en dat alles in een Triumph TR 3a. Maus was tevens fabrieksrijder van het merk Standard-Triumph.

Daags voor de start was het weerbericht niet bepaald gunstig om ‘open’ te rijden, maar onder stralende omstandigheden verzamelden de diverse Triumphs zich op het parkeerterrein bij Hotel Schimmel.

Diverse type’s zoals een TR 3a, TR4 en TR 6 maakten hun opwachting en de deelnemers stonden onder een heuse startboog te popelen om van start te mogen gaan in deze regelmatigheidsrit. De meeste deelnemende Triumph’s zijn allen tweezits roadsters.

Normaliter is dit evenement een hele dag en kiest de organisatie ervoor om dit steeds in een ander stukje Nederland te organiseren. Echter in verband met de coronarestricties was deze versie omgedoopt tot een ‘Kleintje Maus’ met alleen een middagtraject.

Via diverse systemen zoals: ‘pijlen kortste route’ en ‘ingetekende lijn met barricades’ moesten de rallyequipes zich een weg banen door de Gelderse Vallei. Het ging er hierbij om, om zo min mogelijk controles te missen. De diverse deelnemers konden starten in de Instap, Toer- of de lastige Sportklasse.

Prachtig is het om zoveel historisch erfgoed bij elkaar te zien. Tenslotte is Triumph een merk dat niet meer bestaat.

Als gevolg van de vele stakingen en algehele malaise sloot de fabriek de deuren in 1981 en het laatste model was een Triumph Acclaim.

Afbeelding