Foto: Allard Willemse (in het kader van Groen aan de Buurt)
Foto: Allard Willemse (in het kader van Groen aan de Buurt)

Job van der Mijl

Geboren:

30 juli 1958 in Zeist.

Woonplaats:

Woudenberg, vanaf 1958.

Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen:

Getrouwd met Petra, 3 zonen. Oudste is Timo, 26 jaar, woont in Amersfoort. Middelste is Jente, 24 jaar. Hij woont in Nijmegen. De jongste is Micha, 22 jaar en hij woont nog thuis bij ons.

Hobby’s:

Wandelen, fietsen, reizen, lezen.

Geloofsovertuiging:

Gereformeerd van huis uit, maar geen actief lid van een geloofsrichting.

Opleiding:

Na de lagere school in Woudenberg ben ik naar het Corderius in Amersfoort gegaan. Zeven jaar over Atheneum β gedaan en daarna naar de Sociale Academie in Kampen, richting Personeelswerk

Huidig beroep:

Hoofd P&O CVO Groep Zuidoost-Utrecht, een scholengroep voor voortgezet onderwijs met 3 scholen in Zeist, 2 in Doorn en 1 in Wijk bij Duurstede. In totaal 550 medewerkers in dienst.

Wat vind je leuk aan dit werk:

Geen dag is hetzelfde, dus de diversiteit en afwisseling. Het contact met de medewerkers en proberen om de voorwaarden waaronder zij hun werk moeten doen zo goed mogelijk te laten zijn, zodat zij zich volledig op de werkzaamheden kunnen richten. Die werkzaamheden zijn onder de huidige coronasituatie extra lastig. Het is al topsport om leerlingen letterlijk en figuurlijk bij de les te houden en dat is nu extra het geval.

Verder actief:

Voorzitter Wereldwinkel Woudenberg, secretaris Stichting Oud Woudenberg, secretaris Stichting Cultuurhuis Woudenberg, vrijwilliger Landschap Erfgoed Utrecht (klompenpaden), vrijwilliger landgoed Geerestein. Voor Woudenberg Wandelt met hulp van Kees van de Haar het Woudenbergse Pad uitgewerkt.

In je vrije tijd:

Ik wil vooral actief bezig zijn op meerdere maatschappelijke terreinen. Ik heb kansen gekregen om de dingen te doen die ik graag wil doen. Die kansen heb ik vanuit mijn opvoeding gekregen, maar ook vanuit de maatschappij. Dan mag ik ook wel een aantal dingen terugdoen.

Favoriete club:

Geen specifieke voorkeur. Ik vind veel sporten leuk, heb ook meerdere verschillende sporten gedaan (voetbal, basketbal, volleybal), maar altijd teamsporten.

Favoriete krant:

Volkskrant.

Favoriete CD/muziek:

Blues.

Favoriete sport:

Geen favoriete sport, maar ik kijk wel graag naar wielrennen.

Politieke voorkeur:

Groen Links.

Favoriete vakantieadres:

We gaan graag naar Scandinavië, maar zo nu en dan een warm zuidelijk land is ook niet weg. Aan de andere kant, de afgelopen zomer in eigen land was ook prima.

Slecht in:

Je moet mij niet laten hardlopen; vinden de knieën niet leuk.

Goed in:

Luisteren en proberen te begrijpen waarom iemand iets op een bepaalde manier doet.

Hekel aan:

Mensen die zichzelf graag horen.

Spijt van en over willen doen:

Kan ik niet iets bij noemen. Maar ik vind het wel belangrijk om voor mezelf na te gaan waarom ik iets op een bepaalde manier heb gedaan. Zowel in mijn werk als privé. Daar kan ik dan weer van leren.

Goede voornemens:

Kan ik niet iets specifiek bij noemen. Ik hoop na de komende zomer meer tijd voor de andere activiteiten te hebben omdat ik dan stop met werken.

Wat zou je nog eens willen doen:

Geen specifieke wensen op dat punt.

Wat vind je van Woudenberg:

Een prettige plaats, met een mooi verenigingsleven. Helaas is er veel te weinig aandacht om jeugd in Woudenberg ook woonmogelijkheden te bieden, waardoor zij noodgedwongen uit Woudenberg wegtrekken. Als je nu kijkt wat er in Hoevelaar aan woningen gebouwd wordt, terwijl daar nauwelijks voor onze jeugd woonruimte beschikbaar is. Een slechte zaak. Ook zou er veel meer aandacht moeten zijn voor duurzaamheid. We zijn nu Fairtrade gemeente, maar er zijn nog heel veel stappen te zetten om Woudenberg te verduurzamen.

Lelijkste plekje van Woudenberg:

Niet specifiek.

Mooiste plekje van Woudenberg:

Er zijn er gelukkig heel veel, waarvan we een aantal in het wandelpad hebben opgenomen.

Estafettestokje gaat naar:

Gerald ten Wolde.

Omdat:

De Stichting Duurzaam Woudenberg een groot platform verdient.