Vervolg van pagina 1

'In de noodverordening die voor de hele Veiligheidsregio Utrecht geldt, staat dat horecagelegenheden om 0.00 uur geen gasten meer toe mogen laten worden en de muziek uitgaat.

Om 01.00 uur moeten horecagelegenheden sluiten. In Woudenberg was dit al het geval. Medio augustus heeft de horeca in Woudenberg zelf al besloten om middernacht te sluiten.'

Burgemeester Cnossen roept de inwoners op de regels te volgen. 'Na een zomer met wat meer ruimte door weinig besmettingen maakt het Dashboard Coronavirus duidelijk dat een nieuwe fase van de coronacrisis is begonnen.

Ook in Woudenberg stijgt het aantal besmettingen. Het is duidelijk dat het virus nog niet klaar is met ons. We moeten met elkaar onze verantwoordelijkheid nemen om het virus in toom te houden.

Anderhalve meter afstand houden, vaak je handen wassen, thuisblijven bij klachten en je laten testen.

Hoe lastig het soms ook is, het blijft belangrijk dat we die basisregels volgen. Door je aan de basisregels te houden bescherm jij je opa en oma of dat familielid met een kwetsbare gezondheid. Zo zorg je ervoor dat de zorg het aan blijft kunnen en het land niet opnieuw op slot gaat.

Laten we in Woudenberg met elkaar de schouders eronder zetten: Ook op afstand met hart voor elkaar.'

De burgemeester begrijpt dat dit een lastige situatie is. 'Het moge duidelijk zijn dat ons leven al sinds maart enorm veranderd is. In Woudenberg merken we in zoverre iets van de aanvullende maatregelen dat voor bijeenkomsten met meer dan 50 personen een meldplicht geldt.

Daarbij moeten mensen bijvoorbeeld aangeven hoe zij toezicht houden op het naleven van de maatregelen.'