hoogste punt bereikt
hoogste punt bereikt redactie

Eerste daken Hoevelaar herrijzen

WOUDENBERG Langs de N224 bij de Zegheweg begint het nieuwe plan Hoevelaar vorm te krijgen. De bouw van de eerste fase van deze nieuwe woonwijk gaat voorspoedig. In de 1e fase van plan Hoevelaar worden ongeveer 220 woningen gebouwd.

De wijk Hoevelaar dankt haar naam aan de boerderij Hoevelaar die van oudsher op deze locatie stond. Het moet een wijk worden met een duurzaam karakter. Dit geldt niet alleen voor de woningen, maar ook voor de openbare ruimte. Het bestemmingsplan voor deze 1e fase is naar aanleiding van een tussenuitspraak van de Raad van State dit jaar gewijzigd vastgesteld.

In 2020 is gestart met de nieuwe wijk en afgelopen week kon op bouwblok nummer 1 de vlag in top. Op het eerste bouwblok van 5 woningen werd het dak geplaatst waarmee het hoogste punt van de bouw werd bereikt. In de aankomende weken zullen meerdere daken worden geplaatst waarmee de huizen er "echt" uit gaan zien.

Als alles mee zit dan kunnen de bewoners van de eerste paar bouwblokken aan het eind van het eerste kwartaal 2021 de sleutel in ontvangst nemen.