Woudenberg wint en pakt koppositie in de 2de klasse D

KORFBAL Op de Sportpark de Grift was het zaterdagmiddag heerlijk vertoeven. De ideale weersomstandigheden trok veel publiek naar het sportveld. En gelukkig voor de vereniging hield het publiek zich wederom netjes aan alle corona maatregelen.

Zaterdag kwam DWS uit Kootwijkerbroek op visite. Een ploeg die Woudenberg lastig ligt, blijkt uit de resultaten uit het verleden.

Met Cassandra weer in de gelederen na een blessure, start de ploeg waar het een week eerder opgehouden is. Want amper nadat het eerste fluitsignaal heeft geklonken, weet Woudenberg gelijk al te scoren.

De eerste 6 minuten zijn zeer boeiend en het publiek krijgt 6 doelpunten te zien: stand 4-2. Maar DWS lijkt niet onder de indruk. In de 12 minuten die daarna volgen, worden weer 6 doelpunten gemaakt: maar nu 2 voor Woudenberg en 4 voor DWS.

Hierdoor is de stand weer in evenwicht na 18 minuten wedstrijd. Het blijkt lastig om te korfballen tegen een ploeg als DWS, maar het is vooral Woudenberg dat slordig omgaat met de kansen.

De rebound wordt slecht verzorgd waardoor de verdediging veel aan de bak moet.

En dan hoef je als tegenstander niet over veel kwaliteit te beschikken om te scoren en bij te blijven.

Na 20 minuten spelen is het Woudenberg dat het heft weer in handen neemt. De thuisclub loopt uit naar 8-6 en het publiek krijgt weer Woudenberg waardig korfbal te zien.

De mooiste 2 doelpunten van de wedstrijd zijn de 9-6 en 10-6 waarbij Gertjan en Herbert een hoofdrol spelen.

Woudenberg weet voor de rust nog eenmaal te scoren en zo staat er na 30 minuten een ruststand van 11-6 op het scorebord.

Niemand van het publiek twijfelt op dat moment nog of de punten vandaag wederom gepakt gaan worden. De verschillen in kwaliteit zijn duidelijk zichtbaar. En de doelstellingen voor dit seizoen ook: Waar DWS dit seizoen gaat voor handhaving in de 2de klasse, is Woudenberg gebrand om middels promotie de 1ste klasse te bereiken.

Wat rest is om als ploeg het niveau proberen te halen en vast te houden in de 2de helft. Zoals verwacht is het gat geslagen en zal het verschil in de score Woudenberg niet meer in gevaar brengen.

Uiteindelijk eindigt de wedstrijd met 7 punten verschil: 19-12.

Een resultaat waar coach Wessel Hengeveld tevreden mee is. En hoewel hij aangeeft dat je een goede tegenstander nodig hebt om zelf ook goed te kunnen presteren, is hij ook kritisch op zijn ploeg.

Want deze poule kent meerdere lastige tegenstanders waar je een onnodige zeperd tegen kunt oplopen.

Huiswerk voor komende week dus in de voorbereiding naar weer een thuiswedstrijd volgende week zaterdag.

Exakwa uit Lelystad komt dan proberen Woudenberg een eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen.

Inmiddels heeft Woudenberg de koppositie ingenomen op de ranglijst, op doelsaldo samen met Regio’72. De confrontatie met hen staat voor 3 oktober op het programma.

Het seizoen duurt weliswaar nog lang en wordt straks onderbroken door de competitie in de zaal. Maar in mei volgend jaar zal blijken of Woudenberg gedaan heeft waar iedereen nu op hoopt: kampioen worden en promoveren!

Tot nu toe lijkt alles te kloppen: er staat een team dat voor elkaar gaat, elk individu heeft zijn of haar inbreng in de scores en er is publiek dat elke week enthousiaster wordt.