Vervolg van pagina 7

Cees en Ada vertellen dit met de hun kenmerkende nuchterheid. Een behandelend arts vertelde hem dat hij, gezien zijn medische historie, allang niet meer zou moeten leven. Met 2 hartinfarcten, 6 omleidingen en een aantal malen te zijn gedotterd is hij een medisch wonder. Voor zijn kinderen waren de laatste 2 gebeurtenissen aanleiding om te zeggen dat het beter is om te stoppen met zijn passie op het voetbalveld. Cees ziet dat gelukkig zelf ook in en hij heeft daarom met pijn in zijn hart besloten om met zijn vrijwilligerswerk bij de v.v. Woudenberg te stoppen.

Want dat Cees het mist werd wel duidelijk. De vriendschappen die hij bij de voetbal heeft opgedaan zijn voor hem heel waardevol. De afgelopen jaren was er een mooi groepje mannen die wekelijks allerlei klusjes met elkaar klaarden. Onder leiding van, de helaas overleden, Joop Morren zorgde Cees samen met Nico Keijzer, Henk van Bruggen en Willem Termaaten dat het sportpark er piekfijn bij lag.

Familieman en sportliefhebber

Naast zijn vrijwilligerswerk voor de voetbal is Cees op de eerste plaats familiemens. Zijn kinderen en kleinkinderen komen hem graag bezoeken. In deze coronatijd komen ze langs maar blijven wel op gepaste afstand. Cees zit dan op zijn vertrouwde plekkie op zijn terras en zijn bezoek gaat dan op het gras voor de woning zitten. Zichtbaar genietend vertelt hij deze bezoeken enorm te waarderen. Als familieman heeft hij altijd veel aandacht gegeven aan de hobby’s van zijn kinderen en kleinkinderen.

Na de actieve carrières van zoon Jack en dochter Cora diende zich een nieuwe generatie talenten aan. Cees verteld vol trots over zijn kleinkinderen. 6 jaar lang ging hij wekelijks met zijn zoon bij kleinzoon Nick kijken. Eerst bij 1e divisie vereniging AGOVV en later bij DOVO. Cees is ervan overtuigd dat Nick het talent had om op een hoger niveau te voetballen als een blessure niet voortijdig een einde had gemaakt aan Nick zijn ambities. Maar niet alleen Nick was begiftigd met voetbaltalent ook kleinzoon Marcel kon een aardig balletje trappen. Marcel is inmiddels gestopt met voetballen en bouwt nu aan een eigen huis in Scherpenzeel. Afgelopen jaren zijn Cees en Ada veel langs het korbalveld te vinden geweest. Beide kleindochters Sacha en Tessa hebben de afgelopen jaren in de selectieteams van de K.V. Woudenberg gespeeld.

De toekomst

Nu Cees heeft aangeven te stoppen met zijn vrijwilligerswerk bij de voetbal wil het niet zeggen dat hij de dagen zal gaan slijten achter de geraniums. Drie keer per week werkt hij aan zijn conditie in de sportruimte van fysiopraktijk Geerestein en het warm waterbad in het Meander. Maar ook de wekelijkse bezoeken op dinsdagochtend aan dochter Jolanda slaat hij niet over. Daarnaast zal hij, mits zijn gezondheid het toelaat en het Covid-19 virus geen gevaren meer met zich mee brengt langs het korfbalveld te zien blijven. Want bovenal blijft Cees sportliefhebber.