Werkstraf voor rijden zonder rijbewijs

WOUDENBERG Werkstraf voor Woudenberger voor rijden zonder rijbewijs, maar de rechter hoopt dat deze man nooit meer achter het stuur kruipt.

Wegens rijden zonder rijbewijs is een 29-jarige man uit Woudenberg maandag door de politierechter in Utrecht veroordeeld tot 30 uur werkstraf. Daarnaast legde de rechter een half jaar rijontzegging op. Zij sprak in haar vonnis de hoop uit dat de Woudenberger door deze straf ander werk moet zoeken en nooit meer achter het stuur kruipt.

Een half jaar geleden werd de Woudenberger betrapt achter het stuur van zijn bestelbus. Zijn rijbewijs was op dat moment niet geldig. Dat was door het CBR ingenomen. De Woudenberger had ruim 800 euro moeten betalen voor een onderzoek naar zijn rijvaardigheid. Hij is in het verleden betrapt voor het rijden onder invloed van drugs. Hij liep daarom in een proeftijd.

Dat bedrag van 800 euro had hij besteed om de huur te kunnen betalen, vertelde de Woudenberger. Hij wist dat het niet goed was, maar hij had geen andere keuze. Hij vertelde ook nog heel eerlijk dat hij een keer per week softdrugs gebruikt.

De officier van justitie waarschuwde hem om te stoppen met het roken. ‘Die sporen van drugs zijn lang terug te vinden en dan krijgt u het rijbewijs weer niet’, zei de officier. Die streek nog een keer over zijn hart en eiste een werkstraf voor het rijden zonder geldige papieren.

De officier benadrukte dat wie zonder rijbewijs een ongeluk maakt, onverzekerd is en anderen voor de schade laat opdraaien. Vanwege die proeftijd eiste de officier ook nog een rijontzegging.

Zijn advocate was blij dat de Woudenberger nog een keer een werkstraf mocht doen. Gevangenisstraf zou de problemen alleen erger maken. Zij wees er ook op dat haar client al veel schulden heeft en door deze rijontzegging zijn baan verliest.

Maar de rechter voelde er niet voor om de Woudenberger daar ook nog mee te matsen. ‘U bent niet geschikt om te rijden”, gaf zij aan. ‘Ik hoop dat u snel ander werk vindt.’ (JPU)

Kamp Moria Lesbos

WOUDENBERG De Woudenbergse onderneemster Marianne de Bart trekt zich het lot aan van de bewoners van Kamp Moria op Lesbos. Ze heeft daarom besloten om vanuit haar portfolio, setjes van tien kaarten te laten drukken (kosten € 10 + verzendkosten) en die te verkopen.

Ze heeft haar Insta-volgers hierover benaderd en is de eerste levering al bijna volledig kwijt. Voor meer informatie mail naar: marianne@leesign.nl